Mariborčani v finalu kažejo neverjetno trdoživost. Pred skoraj vsako tekmo so ostali brez enega igralca, tokrat brez libera Alena Košenine, ki je moral na dogovorjeno operacijo gležnja, a jih nič ne zaustavi. Tudi, ko se znajdejo v zaostanku, se ne predajajo, tako je bilo tudi včeraj v Tivoliju. Tokrat so zaostali že na začetku prvega niza, a ga na koncu dobili, podobno je bilo tudi v tretjem. Trener domačih Matija Pleško je veliko poskušal z menjavami, a nič ni pomagalo. Njegovi varovanci niso našli ritma, bili nerazpoloženi, še posebej njihov najučinkovitejši igralec, korektor Božidar Vučićević. In vse to je četa Sebastijana Škorca, ki igra neobremenjena, znala kaznovati. Peta tekma bo jutri v Mariboru.

Neprimerne besede

Pleško je po porazu zbral ekipo ob sebi in ji namenil kritike. Po mnenju nekaterih je te izrazil na neposrečen način, Vučićević pa jih ni znal sprejeti. Nezadovoljstvo je izrazil z neprimernimi besedami, nato pa tudi zapustil sestanek. Pleško ga je poklical nazaj, a je ta njegovo zahtevo zavrnil, strateg ljubljanske ekipe pa je v jezi napovedal, da ne računa več nanj.

Prepir je zagotovo posledica razgretih glav, najbrž bi tudi ostal znotraj slačilnice, če ga ne bi nekdo na tribunah posnel, objavila pa ga je spletna stran Ekipe.

Po odhodu ekspresna vrnitev

Zanimivo bo videti, ali bo Vučićević, ki je lani že zapustil ACH, odšel v Rusijo, a se tudi ekspresno vrnil, na odločilni, peti tekmi zaigral. Po odhodu Mitarja Djurića Pleško nima na razpolago drugega korektorja, tako da bi moral na tem mestu zaigrati nekdo z drugega igralskega mesta, Srba, ki je bil na četrti tekmi povsem nerazpoložen, je nekajkrat menjal sprejemalec Črt Bošnjak.

Odbojkarji ACH Volleyja so že med samim obračunom kazali nervozo, videti je bilo, da nimajo pravega zaupanja v svojo igro.