Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je rok za oddajo dokumentacije postavila na 5. maj. Ideja in želja KZS je, da bi Ljubljana gostila dve predtekmovalni skupini ter sklepno fazo ženskega EP 2023. Pri tem KZS računa na podporo vlade, kar je eden izmed številnih pogojev v obsežnem Fibinem razpisu za organizacijo prvenstva.

IO KZS je na seji potrdil poročilo programa dela KZS za leto 2020, poročila organov in komisij za leto 2020 ter načrt dejavnosti članskih reprezentanc za to koledarsko leto. Prav tako so člani sprejeli in potrdili tekmovalni pravilnik, tekmovalne propozicije in registracijski pravilnik košarke 3x3 ter v komisijo za košarko 3x3 potrdili dva dodatna člana. To sta Andrej Petrović in Gašper Ovnik, ki sta se pridružila predsedniku komisije Maticu Vidicu, Borisu Majerju, Alešu Kuncu in Simonu Rožniku.

Prav tako je tekla tudi obsežna debata o tekmovanju mlajših starostnih kategorij za prihajajočo sezono 2021/22. Večina mladih košarkarjev in košarkaric je namreč zaradi ukrepov, povezanih z epidemijo koronavirusa, izgubila več mesecev treningov in igranja košarke. Tako je strokovni svet na temo starostnih kategorij pod okriljem KZS v zadnjem času opravil več razgovorov in posvetovalnih sestankov s širšo skupino strokovnih delavcev, v katero je bilo vključenih več kot 30 trenerjev, ter pripravil analizo in predloge za nekaj dopolnitev tekmovanj mlajših starostnih kategorij.

Člani izvršnega odbora KZS so tematiki prisluhnili, podali svoja mnenja ter predloge vrnili strokovnemu svetu v dodatno obravnavo.

Naslednja seja IO KZS bo predvidoma potekala 20. maja, redna letna skupščina pa bo 10. junija.