V kalifornijski zasedbi je Patrick Marleau odigral svojo 900. zaporedno tekmo v ligi NHL. Enainštiridesetletni hokejist iz Kanade je že pred dvema dnevoma na tekmi proti istemu tekmecu postavil nov mejnik v najmočnejši hokejski ligi na svetu, saj je odigral svojo 1768. tekmo v tej konkurenci in presegel rekord, ki ga je držal zdaj že pokojni Gordie Howe.

Marleu je na današnji tekmi v mestu greha prispeval podajo. Med strelce pa sta se pri morskih psih vpisala Timo Meier in Tomaš Hertl, medtem ko je vratar Josef Korenar zbral 35 obramb.

V noči na četrtek so bile na sporedu še tri tekme. Najbolj razburljiva je bila v vetrovnem mestu, kjer je Chicago šele v podaljšku strl odpor Nashvilla in slavil s 5:4. Odločilni gol za zmago je prispeval Brandon Hagel, ki je na tem dvoboju prispeval še dve asistenci. Minnesota je v gosteh gladko premagala Arizono s 4:1, v kanadskem obračunu pa je Montreal v Edmontonu slavil s 4:3.

Kralji iz Los Angelesa Anžeta Kopitarja so trenutno na sedmem mestu v skupini Honda West, naslednja tekma pa jih čaka v noči na soboto, ko bodo gostili Minnesoto Wild.