Pahor se tudi neomajno trudi, da bi »uravnotežil« ustavno sodišče z imenovanjem kandidatov po Janševem diktatu. Za to njegovo ravnanje pa lahko mirno rečemo, da že meji na državni udar, ko mimo stroke in volje ljudstva posiljuje še to institucijo. Po zavzetju ustavnega sodišča, zadnjega branika, bi Janša imel oblastno moč, primerljivo z Orbanovo, če ne celo Putinovo.

Podobnih primerov priklanjanja Pahorja volji Janše je še nešteto. Zato se vprašamo, za kaj Janša drži Pahorja, da mu ta tako streže. Nekaj je zagotovo na tem, sicer Pahor kot bivši vodja Socialnih demokratov ne bi tako globoko skrenil in podpiral diktatorske politike, ki jo izvaja SDS.

Navsezadnje se lahko tudi vprašamo, zakaj in do kdaj bo stranka SD takšno ravnanje svojega bivšega predsednika še tolerirala. Kdaj se mu bo SD jasno in nedvoumno odpovedala? Dokler SD tega ne stori, bo tudi sama sokriva za politiko janšizma, ki pred očmi lastnega naroda in svetovne javnosti tepta demokracijo, človekove pravice in pravno državo.

Gorazd Cuznar, Črnomelj