V zadnjem dnevu so v Nemčiji potrdili skoraj 30.000 novih okužb s koronavirusom, kar je 9000 okužb več kot pred enim tednom, je sporočil nemški inštitut za nadzor bolezni Robert Koch (RKI). Število dnevnih okužb se približuje najvišjemu doslej. Nemčija je največ okužb v enem dnevu zabeležila decembra lani, ko so jih v enem dnevu potrdili 33.777.

Nemški minister za zdravje Jens Spahn je danes posvaril, da v boju proti novemu koronavirusu »vsak dan šteje«. Vodja RKI Lothar Wieler pa je dejal, da je zelo jasno, da je treba ukrepati sedaj.

V nemških bolnišnicah razmere postajajo kritične na oddelkih za intenzivno nego, kjer število pacientov s covidom-19 raste že od sredine marca. Zdravniki predvidevajo, da bodo na intenzivni negi še ta mesec dosegli predhodno rekordno število 6000 covidnih bolnikov.

Nemška vlada se je v boju s tretjim valom epidemije novega koronavirusa odločila za uvedbo t. i. nujne zavore, ki ji bo omogočila sprejetje nujnih protikoronskih ukrepov, ki bodo obvezujoči v vseh zveznih deželah. Gre za pomemben odstop od dosedanjega neenotnega ukrepanja po posameznih deželah, ki pa ga mora potrditi še zvezni parlament.