Po nižinah tako ni pričakovati snežne odeje, lahko pa pobeli nekoliko višje, je še pojasnil dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje (Arso).

Velkavrh je sicer opozoril, da snežne padavine v aprilu niso redkost in da so temperature v primerjavi s hladno fronto v prejšnjem tednu vendarle za okoli pet stopinj višje.

V Prometno-informacijskem centru za državne ceste voznikom svetujejo, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti, obenem pa jih opozarjajo, da je uporaba zimske opreme na vozilu v primeru zimskih razmer obvezna tudi po 15. marcu.

Po podatkih centra je zaradi zimskih razmer na cestah prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike na regionalni cesti Col-Črni Vrh-Godovič in Podnanos-Razdrto. Za priklopnike in polpriklopnike je zaprt mejni prehod Babno Polje in Petrina zaradi zimskih razmer na hrvaški strani. Prelaz Vršič je prevozen samo za osebna vozila z verigami, verige pa so obvezne tudi na avstrijski strani prelaza Ljubelj.

Kot je ocenil Velkavrh, bodo temperature proti koncu tedna šle malo navzgor, vendar bo v četrtek in petek jutro še mrzlo s temperaturami malo pod ničlo. Dnevne temperature pa bodo v tem tednu še vedno podpovprečne za april, nekoliko bolj se bo segrelo šele v prihodnjem tednu.