V dvoboju s Tomovo, sicer 146. igralko lestvice WTA, je Zidanškova v prvem nizu takoj zaostala za 'break', potem pa je tudi sama dosegla dva zaporedna odvzema servisa. Obe tekmici nista bili najbolj prepričljivi na svoj začetni udarec, je pa Zidanškova vendarle prikazala več in uvodni niz dobila s 6:3.

V drugem je Tomova takoj povedla s 3:0 in nato še s 4:1, a za razliko od petkovega obračuna ni mogla obrniti poteka dvoboja. Konjičanka je bila enostavno premočna, nadoknadila zaostanek in po novem "breaku" servirala za zmago pri 5:4. Prvič ji ni uspelo, zato pa je bila uspešnejša v 12. igri, ko je po uri in 29 minutah zanesljivo zaključila dvoboj.

Triindvajsetletna Konjičanka se bo v nedeljo v finalu pomerila z domačinko Mario Camilo Osorio Serrano, ki je v drugem polfinalu ugnala Francozinjo Harmony Tan s 6:1, 6:2. To bo njen drugi finale na turnirjih serije WTA. Leta 2019 je v nemškem Nürnbergu u morala priznati premoč Kazahstanki Juliji Putincevi, ki je bila takrat boljša s 4:6, 6:4, 6:2.

Z zmago je Zidanškova na virtualni lestvici skočila na 80. mesto, ob morebitni nedeljski zmagi pa bi na ponedeljkovi posodobljeni lestvici prehitela tudi Polono Hercog in postala trenutno najbolje uvrščena slovenska teniška igralka.