V nedeljo bo v severovzhodni Sloveniji še delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno deževalo. Največ dežja bo v Posočju. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo še pihal jugozahodni veter. V vzhodni Sloveniji bo delno jasno, drugod pretežno oblačno. Na zahodu bo občasno deževalo. Popoldne se bodo padavine širile proti vzhodu in v noči na torek zajele vso Slovenijo. V torek bo oblačno s padavinami, ohladilo se bo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo in Balkanom je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo pa ciklonsko območje. V višinah priteka nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi postopno nekoliko toplejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči se bo v krajih zahodno od nas pooblačilo, pričelo bo rahlo deževati. Drugod bo še delno jasno. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem Jadranu jugo.

V nedeljo bo v krajih vzhodno in severno od nas delno jasno, drugod oblačno z občasnimi padavinami. Še bo vetrovno.