V nedeljo bo v severovzhodni Sloveniji še delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno deževalo. Največ dežja bo v Posočju. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, najvišje dnevne od 10 do 16 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo še pihal jugozahodni veter, ob morju jugo. V vzhodni Sloveniji bo delno jasno, drugod pretežno oblačno, ponekod na zahodu bo občasno deževalo. Popoldne se bodo padavine širile proti vzhodu in v noči na torek zajele vso Slovenijo. V torek bo oblačno s padavinami, ohladilo se bo.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo in Balkanom je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo pa ciklonsko območje. V višinah priteka nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi postopno nekoliko toplejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu pretežno oblačno, drugod bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem Jadranu jugo. V nedeljo bo v krajih vzhodno in severno od nas delno jasno, drugod oblačno z občasnimi padavinami. Še bo vetrovno.

Biovreme: Danes in v nedeljo bodo vremensko občutljivi ljudje imeli značilne vremensko pogojene težave.