Toni Nadal je s svojim nečakom osvojil kar 14 turnirjev za grand slam. Pred štirimi leti pa sta z Rafaelom prekinila sodelovanje, saj se je Toni posvetil družini, od katere je bil zaradi številnih potovanj precej odsoten. Ves ta čas od začasne trenerske upokojitve je bil direktor Rafaelove teniške akademije na Majorki.

Med dvoboji z Rafaelom ne bo prisoten

»Nikoli si nisem mislil, da bom treniral še koga drugega kot Rafaela,« je za Marco povedal Toni, ko je uradno sprejel vabilo Kanadčana, trenutno 22. igralca na lestvici ATP. Auger-Aliassim je že predčasno poslal prošnjo za sodelovanje s Tonijem Nadalom, ta pa mu je svetoval, naj se za 10 dni oglasi na Majorki, da se bolje spoznata. Po opravljenem preizkusu sta tudi uradno naznanila sodelovanje, v katerem pa je zapisano, da v primeru dvoboja z Rafaelom Nadalom, novi trener 20-letnega Kanadčana na dvoboju ne bo prisoten. »Če bo moral igrati proti Rafaelu, ne bom sedel na sedežu ne pri Felixu ne pri Rafaelu. Predvsem gre za spoštovanje do obeh igralcev in ker sem konec koncev še vedno direktor akademije mojega nečaka, za katerega tam delam. Obenem sem tudi Rafaelov stric,« je dejal 60-letnik.

Teniški strokovnjak je znan predvsem po zagovarjanju izjemne discipline in spoštljivega ter športnega obnašanja, kar pričakuje tudi od svojega novega varovanca. »Upam, da bo Felix postal številka ena, ampak za kaj takega mora še precej napredovati. Ko sem dobil njegovo ponudbo, sem mu dejal, da naj pride na akademijo za deset dni, da se spoznava in vidiva, kaj mu lahko ponudim. Nikoli nisem zares mislil, da bom treniral še koga drugega kot Rafaela,« je priznal Toni Nadal.