Podobno kot proti slovitem Tottenhamu, ki ga je izločil v osmini finala, Dinamo tudi proti Villarrealu ni veljal za favorita za zmago. Zagrebčani so na stadionu Maksimir v tekmo vstopili previdno, pobudo prepustili tekmecu, a že kmalu zaigrali samozavestneje. Igra v začetnih minutah se je sicer odvijala predvsem na sredini igrišča, uvodno monotonost pa je v 12. minuti prekinil strel domačega branilca Kevina Theophila-Catherina z glavo. Sledilo je živahnejše nadaljevanje, ko sta ekipi dvignili ritem in pričeli odločneje pogledovati proti nasprotnikovim vratom. V 20. minuti je Dominik Livaković ubranil strel Alfonsu Pedrazi, dobrih deset minut pozneje pa je žogo mimo Geronima Rullija poslal domači zvezdnik Mislav Oršić, in se že veselil vodstva, a zadetek zaradi prepovedanega položaja ni obveljal. Ko je že kazalo, da se bo prvi polčas končal brez zmagovalca, je nemški sodnik Daiel Siebert zaradi igranja Theophila-Catherina z roko pokazal na najstrožjo kazen. Zanesljivo jo je izvedel Gerard Moreno in popeljal Villarreal v vodstvo.

Če so navijači hrvaških prvakov v drugem delu pričakovali silovit nalet svojih nogometašev, so se ošteli. Igra Zagrebčanov je bila nepovezana in brezidejna, dvignil pa je ni niti vstop rezervistov. Villarreal je zlahka nadzoroval potek dvoboja, v zaključku pa imel priložnost, da vodstvo še poviša, a je ostalo pri izidu s prvega polčasa.

»Tekma je bila kar nekoliko paradoksalna. V prvem polčasu smo dominirali, a prejeli gol, v nadaljevanju pa je bil Villarreal boljši. Nismo bili pravi in lahko smo srečni, da se je končalo le s porazom z 0:1. Še vedno smo v igri in nič še ni izgubljenega,« pred povratno tekmo prihodnji četrtek ostaja optimističen trener Dinama Damir Krznar.

Slavia Praga presenetila Arsenal

Na tekmi v Granadi je imel v prvem polčasu vse pod nadzorom United, svojo premoč pa kronal z zadetkom Marcusa Rashforda v 31. minuti. V drugem delu so Angleži prepustili pobudo domačim, ki pa si niso priigrali večjih priložnosti. Njihovo neučinkovitost je v 90. minuti z bele točke kaznoval Bruno Fernandes.

Za zapravljene priložnosti je bil proti Romi v Amsterdamu kaznovan tudi Ajax. Nizozemci so imeli na začetku drugega polčasa priložnost, da povedejo z 2:0, a je Dušan Tadić zapravil enajstmetrovko. Pred tem je v 39. minuti podal Davyju Klaassenu za vodstvo po veliki napaki italijanske obrambe. Kazen za zapravljeno enajstmetrovko je sledila v 57. minuti, ko je Lorenzo Pellegrini izenačil, končni izid pa je v 87. postavil Ibanez. »Četrtfinala še zdaleč ni konec, a dosegli smo veliko zmago. Tudi prejetemu golu bi se lahko izognili. Vesel sem uspeha, to je velika zmaga, a nič še ni odločeno,« je dejal trener Rome Pau Lopez.

Na tekmi v Londonu se je Arsenal dolgo mučil proti Slavii iz Prage, v 86. minuti pa le povedel po zadetku Pepeja. Topničarji so se že veselili zmage, a jim je načrte v 94. minuti prekrižal Tomaš Holeš, ki je Čehom priigral ugoden izid pred povratno tekmo. »Čudovito je zabiti gol v zaključku tekme in to Arsenalu. Kaj več si lahko še želim? Gol si bom zapomnil do konca življenja,« je priznal junak Pražanov Tomaš Holeš.