»Odločitev o tem je sprejelo vodstva kluba skupaj s trenerjem. Jerome je to odločitev sprejel z razumevanjem,« je za omenjeni medij dejal Salihamidžić.

Strateg Bayerna Hansi Flick je še pred dnevi z izbranimi besedami govoril o Boatengu, po sredinem porazu na prvi četrtfinalni tekmi evropske lige prvakov proti francoskemu PSG z 2:3 pa je očitno spremenil svoje mnenje, kar je le še povečalo napetost v nemškem taboru po bolečem porazu.

Po sredinem dvoboju lanskih finalistov lige prvakov so nekateri Boatenga, ki je v 42. minuti zamenjal Niklasa Süleja, obtožili, da je bil glavni krivec za tretji gol pariškega moštva in drugega Kyliana Mbappeja. Povratna tekma bo v torek, 13. aprila, v Parizu.

Poleg 32-letnega Boatenga, ki v Münchnu igra od leta 2011 - v tem obdobju je dvakrat slavil v ligi prvakov ter osemkrat v nemškem prvenstvu - bo bavarsko prestolnico zapustil tudi njegov kolega v obrambni vrsti - Avstrijec David Alaba.

Bayern je že sredi februarja sporočil, da bo po koncu sezone 2020/21 na Alianz Areno prišel 22-letni francoski obrambni igralec Dayot Upamecano, trenutno soigralec nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla pri Leipzigu.