Takrat sta se tekmeca pomerila v Montpellierju, boljši pa je bil Gerasimov s 6:4, 7:6 (4). Tokrat je s skorajda identičnim izidom slavil 31-letni Ljubljančan in se prvič letos uvrstil med osem najboljših na turnirjih serije ATP.

Trenutno 58. igralec sveta je bolje začel dvoboj proti Belorusu, si priigral prednost odvzema servisa v tretji igri, a je takoj sledil »rebreak«. Ob koncu prvega niza je bil Bedene bolj zbran in v deveti igri izkoristil drugo žogico za »break«. Brez težav je nato osvojil še naslednjo igro za osvojitev prvega niza.

V drugem je najboljši slovenski teniški igralec znova povedel, spet pa je sledil padec zbranosti in posledično izenačenje tekmeca po šesti igri. Osemindvajsetletnik iz Minska je imel v podaljšani igri nato v rokah vodstvo 4:0, a prednosti ni zadržal. Do konca je osvojil le še eno točko, Bedene pa je dvoboj končal z »backhandom« po paraleli.

V četrtfinalu, na sporedu bo v petek, se bo pomeril z boljšim iz obračuna med drugopostavljenim Američanom Taylorjem Fritzem in Slovakom Andrejem Martinom.