Po napovedih vremenoslovcev naj bi sneg na jugu države ponehal nekje do 18. ure, že zdaj pa je sneženje precej manj intenzivno.

Zaradi zastoja tovornih vozil je bila dopoldne pri Trojanah dlje časa zaprta štajerska avtocesta v smeri proti Ljubljani. Kot so povedali na prometnoinformacijskem centru za državne ceste, je štajerska avtocesta trenutno normalno prevozna za ves promet, še vedno pa izločajo tovorna vozila med Žalcem in Šempetrom v smeri proti Ljubljani.

Tudi primorska avtocesta in vipavska hitra cesta sta bili dopoldne dlje časa zaprti zaradi zdrsa več tovornih vozil. Trenutno sta obe normalno prevozni. Zaradi burje je med Selom in Nanosom prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Kot so povedali v Družbi za avtoceste v RS (Dars), je do zastojev dopoldne prišlo predvsem zaradi zdrsov osebnih vozil, ki so imela letne pnevmatike, kar je posledično povzročilo tudi zdrse tovornih vozil.

Že ponoči in dopoldne je imel Dars na avtocestah vso razpoložljivo mehanizacijo, med drugim več kot 130 tovornih vozil s plugi in posipalcev ter 30 univerzalnih delovnih vozil.

Snežne plohe tudi jutri

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo kratkotrajne, predvsem snežne plohe. Popoldne bo prehodno zapihal severozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -3, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske do okoli -12, ob morju okoli -1, najvišje dnevne od 4 do 10 stopinj Celzija. Nizke temperature bodo, predvsem ponoči, vztrajale do petka.