Za ekipo iz Los Angelesa je bil usoden slab začetek dvoboja, saj je Arizona do osme minute dosegla že tri gole, dva je v le minuti in pol prispeval Michael Bunting, ki je nato v drugi tretjini dosegel še tretji gol na tekmi, kar je bil zanj prvi "hat-trick" v ligi. Takrat je njegova ekipa povedla s 4:1.

Doughty in Andreas Athanasiou sta poraz ublažila, poskus kraljev brez vratarja pa je nato kaznoval Christian Dvorak z zadnjim golom na tekmi.

Kralji so tako doživeli tretji poraz v nizu, naslednjo tekmo pa bodo z istim nasprotnikom igrali v sredo.

Poleg Buntinga se je pri Arizoni izkazal tudi vratar Adin Hill s 36 obrambami, na drugi strani pa je domači vratar Calvin Petersen zbral 28 obramb.

Montreal je s 3:2 po podaljšku premagal Edmonton, za Montreal pa je prvi gol, odkar se je konec marca pridružil ekipi, dosegel tudi Eric Staal. Bil je mož odločitve, saj je dosegel zadetek v podaljšku.

Staal se je pridružil kanadski ekipi, potem ko so se z njegovim prejšnjim klubom Buffalom dogovorili za prestop v zameno za dva izbora na naslednjih naborih.

»Ta trenutek bom seveda za vedno ohranil v spominu. Upam pa, da ne bo zadnji,« je ob prvem zadetku za novo ekipo dejal staal, ki je končal niz 23 tekem brez zadetka.

Toronto je s 5:3 premagal Calgary. Auston Matthews je dosegel dva zadetka, John Tavares pa je z golom in podajo presegel mejo 800 točk v ligi NHL.

Vegas pa je z učinkovito predstavo, na koncu je bilo 6:1, končal niz treh tekem brez zmage. V drugi tretjini so bili vitezi uspešni štirikrat, tekmo pa je Alec Martinez končal z dvema goloma, Robin Lehner pa z 31 obrambami. Na drugi strani je St. Louis izgubil sedmo zaporedno tekmo.