Odtlej sta minila še dva meseca (od ovadbe že več kot pet), tožilstvo pa še vedno molči. Toda medtem je glede tega prišlo do dveh zelo pomembnih odločitev, do dveh hudih udarcev Pogačnikovi samovolji: sodni svet je 4. marca Pogačnika pozval, naj nezakonito premestitev sodnice in druge kršitve odpravi (kar je omenjeno tudi v Dnevnikovem članku), čemur Pogačnik ni sledil (!) – personalni svet ljubljanskega višjega sodišča pa je celo že dan prej njegovo premestitev sodnice na okrajno sodišče v Kamniku razveljavil! Predlagam uredništvu, da to pomembno odločitev sodnega sveta v celoti natisne – tudi zaradi zlonamernih prikazovanj, da »slovensko krivosodje« taka nezakonita početja prikriva in podpira.

S tema dvema uradnima odločitvama dopolnjujem svojo kazensko ovadbo zoper predsednika okrožnega sodišča Pogačnika. Bo treba na odločitev tožilstva o njej še dolgo čakati?

Hitreje od počasnega in vedno negotovega kazenskega postopka bi sedanje nevzdržno stanje v vodstvu ljubljanskega okrožnega sodišča seveda razrešil disciplinski postopek zoper predsednika. Ali, seveda, njegov odstop.

Matevž Krivic, Spodnje Pirniče