Preiskava umora med domačini zelo priljubljenega 77-letnega Slavca Knaflja, ki je v okolici Grosupljega živel sredi gozda, je končana, štirje njegovi domnevni krvniki pa so že za zapahi pripora. V ljubljanski policijski upravi so potrdili, da so aretirali štiri osumljence, več podrobnosti pa bodo predvidoma razkrili jutri.

Slovenske novice so že poročale, da naj bi se med osumljenci znašli 24-letni Marjan Brajdič, 19-letni Mihael Grm, 20-letni Marjan Grm in 23-letni Marko Belcl. Vsi štirje so do aretacije živeli v romskem naselju v Kočevju, Belcl naj bi sicer prihajal iz Izole. Policisti jim očitajo umor iz koristoljubja in na grozovit način, saj naj bi Knafelj pretepen in zvezan v hudih bolečinah umiral skoraj 24 ur.

Mislili, da skriva denar

Četverica naj bi se v Zgornje Duplice, kjer je v gozdu živelj Knafelj, pripeljala z Brajdičevim avtomobilom. Na uho jim je namreč prišlo, da naj bi bil Knafelj, ki je živel z okoli 400 evri socialne podpore, v resnici precej bogatejši.

Po poročanju Novic naj bi jih Knafelj zalotil, ko so stikali okoli njegovega zabojnika, četverica pa ga je takrat napadla. Eden naj bi ga z večjo vejo najmanj trikrat močno udaril po glavi, nato pa so sledili še udarci s pestmi. Knaflju niso pustili, da vstane, temveč so ga večkrat zbili na tla in mu nazadnje še zvezali roke in noge. Vzeli so mu nekaj denarja, ki ga je imel pri sebi, in ga pustili nemočnega ležati na tleh. Odnesli naj bi borih dva tisoč evrov in dva stara mobilna telefona. Med begom so v bližnji potok odvrgli jakno s tremi pari rokavic, dve črni kapi, tri podkape in naboj.

Knaflja je pred njegovim skromnim gozdnim domovanjem našel prijatelj. Roke in noge je imel še vedno zvezane, glavo pa močno otečeno in pomodrelo od udarcev. Težko je dihal, hlipal je in bil praktično neodziven. Utrpel naj bi zlom lobanje in več drugih obraznih kosti, možgani pa so mu otekli in krvaveli. Na kraju dogodka mu je poskušala življenje rešiti ekipa grosupeljske nujne pomoči, vendar so bile poškodbe prehude.

Četverici grozi od 15 do 30 let zapora.