Ronaldo si je v sodnikovem dodatku omenjene tekme snel kapetanski trak in ga v jezi odvrgel na tla, potem ko je prejel rumeni karton zaradi ugovarjanja glavnemu sodniku, ki mu ni priznal zadetka, potem ko je Stefan Mitrović izbil žogo z golove črte. Na kvalifikacijskih tekmah sicer ni v uporabi tehnologije videonadzora Var.

Odvrženi Ronaldov kapetanski trak je pobral lokalni gasilec Đorđe Vukićević, ki je bil kot uradna oseba navzoč na stadionu, in ga ponudil humanitarni organizaciji za pomoč pri zdravljenju težko bolnega pol leta starega dečka Gavrila Đurđevića iz Kragujevca, z diagnozo spinalne mišične atrofije. Njegovi starši potrebujejo 2,5 milijona evrov, njegova družina pa je javno zaprosila za pomoč vse državljane Srbije.

Kot je danes poročala agencija Tanjug, je trak na dražbi kupilo podjetje Mozzart Bet za 7,5 milijona dinarjev oziroma 64.000 evrov. Dobrodelno dražbo je izpeljala humanitarna organizacija »Zajedno za život« oziroma Skupaj za življenje, potekala pa je preko portala Limundo.

Na družbenih omrežjih se je pojavil tudi poziv Cristianu Ronaldu, naj sam odkupi svoj kapetanski trak in tako pomaga obolelemu dečku. Vendar pa se glede na zapise srbskih medijev Ronaldo ni odzval na ta izziv.

Že pred tem je televizijski kanal Sportklub na podlagi ogleda posnetkov zagotovil, da gre za izvirni trak.