Od doma brez skrbi

Strokovnjaki United Cloud, razvojnega in inovacijskega centra skupine United Group, v okviru katere deluje tudi Telemach, so v obdobju, ko je internet tako rekoč postal naše okno v svet, razvili inovativno aplikacijo EON Connect, ki omogoča upravljanje in popoln nadzor nad hišnim internetom. Razbremenila bo zlasti starše, ki se bodo od doma odslej lahko odpravljali brez skrbi. EON Connect uporabnikom namreč omogoča, da prek mobilnega telefona ali tablice upravljajo svoja omrežja WiFi in LAN ter povezane naprave kadarkoli in kjerkoli. Tako starši za varnost svojih otrok pri uporabi medmrežja skrbijo tudi na daljavo, saj jim lahko kadarkoli omejijo dostop do družbenih omrežij ali določenih kategorij vsebin, nastavijo čas spanja ali ustavijo oziroma začasno prekinejo internetni dostop na katerikoli napravi ali profilu. Z enim samim klikom lahko optimizirajo svoje omrežje WiFi in tako zagotovijo najboljšo internetno zmogljivost v svojem domu. V aplikaciji EON Connect lahko v vsakem trenutku preverijo, katera naprava je povezana v njihovo hišno omrežje, ter ustvarijo ločeno omrežje WiFi za goste.

S pomočjo aplikacije je mogoče ustvariti tudi uporabniške profile ter upravljati in določati pravila povezanih naprav v omrežju. Aplikacija onemogoča krajo zaupnih podatkov ter naprave ščiti pred sumljivimi programi in škodljivimi vsebinami.

Na voljo novim in obstoječim uporabnikom Telemacha

EON Connect lahko na napravah IOS, Android ali Huawei naložite vsi uporabniki Telemacha, ki uporabljate modema UBEE EVW32C ali TECHNICOLOR CGA2121. Prijava v aplikacijo je možna s prijavnimi podatki uporabniškega računa Moj Telemach. Obstoječi naročniki brez ustreznih različic modemov ob prehodu na paket EON Full ali EON Premium prejmete modem, ki podpira storitev EON Connect brez doplačila. Ustrezni modem pa čaka tudi vse nove uporabnike, ki se boste odločili za izbiro paketa EON Full ali EON Premium, ki sta trenutno na voljo v posebni akciji – 50 odstotkov popusta za 12 mesecev.

Uporaba svetovnega spleta hkrati s svojimi prednostmi za naše najmlajše predstavlja tudi številna tveganja in pasti. Pri podjetju Telemach se zavedajo, da je dialog o ustrezni uporabi interneta in digitalnih naprav zato še kako pomemben. V okviru svojega družbeno-odgovornega delovanja že leta vodijo uspešen projekt Varni na spletu, varni v svetu, s katerim osnovnošolce širom Slovenije ozaveščajo o varni uporabi interneta. Aplikacija EON Connect je tako korak naprej pri starševskem nadzoru nad uporabo domačega omrežja, Telemach pa je znova dokazal, da pri nas ostaja na čelu inovacij na področju interneta in televizije.