Krovno združenje za nogomet na stari celini, predsednik katerega je Aleksander Čeferin, je odločitev o zasedenosti tribun nogometnih stadionov sporočila po današnji seji izvršnega odbora Uefe. Omejitve se bodo nanašale na domače navijače, saj prihod navijačev iz tujine na tekme še vedno ne bo dovoljen. Odločitev Uefe bo sprva veljala do konca lige prvakov in evropske lige.

Takšna odločitev seveda tudi pomeni, da bodo države gostiteljice letošnjega evropskega nogometnega prvenstva, ki bo od 11. junija do 11. julija, ki bo prvič potekalo v dvanajstih evropskih mestih v dvanajstih različnih državah, same določale merila, koliko gledalcem bodo dovolile na tribune stadionov.

Prvi rok za oddajo konceptov o tem, kakšne so možnosti, da bi si tekme v državah gostiteljicah prvenstva ogledali tudi gledalci, je 7. april. Dokončno pa naj bi odločitev o izpeljavi letošnjega evropskega prvenstva sprejeli 19. aprila, na naslednji seji IO Uefe, ko bodo po načrtih sprejemali odločitve, povezane z morebitnimi spremembami v ligi prvakov po letu 2024.