V zadnjih 20 kilometrih so sledili napadi posameznikov, 12 kilometrov pred koncem je zasledovalcem na spustu ušel specialist za kronometer Francoz Remi Cavagna, toda ekipe, ki so računale na sprint, mu niso dovolile, da bi sam prišel na cilj. Pri lovljenju sta bili že ves dan najbolj aktivni ekipi Bora-hansgrohe in UAE Emirates, nemški ekipi se je na koncu obrestovalo, saj je sprint dobil trikratni svetovni prvak, Slovak Peter Sagan, ki je tako vknjižil prvo letošnjo in 115. zmago v karieri.

»Danes smo lovili zmago, ne morem ravno reči, da smo jo pričakovali. Etapa je bila razgibana, na njej je bilo možno vse. Možen je bil uspešen beg, možen je bil napad najboljših v skupnem seštevku na koncu, ko je bil pred nami eden od dveh kategoriziranih vzponov, možen je bil sprint. Mi smo si seveda želeli sprint, delali, da bo, nadzorovali potek, dobro delo ekipe pa kronali z mojo zmago. Etapa je bila težka, za mano sta tudi dva težka meseca, zato je ta uspeh še slajši,« je po uspehu dejal Slovak.

Mohorič na 23. mestu

Drugo mesto je v etapi od Tarragone do Matara (193,8 km) zasedel Južnoafričan Daryl Impey, tretji je bil Kolumbijec Sebastian Molano. Mohorič, ki je kazal veliko željo po novem napadu tudi po tem, ko so ga ujeli v begu, je zasedel 23. mesto.

V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, še vedno so na vrhu trije kolesarji ekipe Ineos Grenadiers, Britanec Adam Yates ima 45 sekund prednosti pred Avstralcem Richiejem Portom in 49 pred rojakom Geraintom Thomasom. Mohorič, edini preostali slovenski predstavnik na dirki, je 60., za najboljšim zaostaja 36 minut in 21 sekund.

Dirka se bo končala v nedeljo v Barceloni, v drugem delu 133 kilometrov dolge preizkušnje bodo tekmovalci kolesarili na krožni progi, šestkrat se bodo povzpeli na Montjuic. Sprememb v skupnem seštevku kljub razgibani trasi ne gre pričakovati.