Tampi, branilki naslova se je v Dallasu obetala vsaj točka, ki pa so jo izgubili minuto in 21 sekund pred koncem, ko je tekmo odločil Roope Hintz. S tem je tudi končal serijo 12 zaporednih zmag ruskega vratarja Andreja Vasilevskija in upanje, da bi Rus lahko prišel do rekordnega števila zaporednih uspehov, rekord znaša 14 tekem.

Boston je zaradi težav z okužbami in preloženih obračunov odigral šele prvo tekmo v tem tednu, v njej je moral še petič v sezoni priznati premoč otočanom iz New Yorka, ki so tekmo odločili v podaljšku. Po prvi tretjini so gosti zaostajali z 0:2, nato s tremi zaporednimi goli prišli na prag zmage, da bi jo dosegli že v rednem delu, jim je dve minuti in dve sekundi pred koncem preprečil Anders Bjork. Kar pa ekipi iz New York ni uspelo v rednem delu, jim je v podaljšku, že v 21. sekundi ga je odločil Anthony Beauvillier.

Še bolj prepričljivo je bilo v četrtek drugo newyorško moštvo, Rangers so Philadelphio premagali kar z 8:3. Švedski as Mika Zibanejad je postavil rekord lige, proti istemu tekmecu je še na drugi drugi zaporedni tekmi vknjižil šest točk, k zmagi je prispeval tri gole in tri podaje, vse zadetke pa je dosegel ob številčni premoči njegove ekipe. Švedu je isti dosežek uspel tudi 17. marca, ko je njegov klub letalce premagal z 9:0.

Nashville kar s sedmimi zadetki proti Detroitu

Na lestvici celotne lige NHL ima Tampa 50 točk, Islnders 48, Carolina na tretjem mestu pa 47. Do zadnjih dveh je prišla z zmago po podaljšku v Columbusu, izid je bil 3:4. Domači so si dodatne minite zagotovili 16 sekund pred koncem, ko je izenačil Oliver Bjorkstrand, tekmo pa je odločil Sebastian Aho. Že pred tem pa je gol za Carolino dosegel Dougie Hamilton, ki je vsaj točko zabeležil že na 13. tekmi zapovrstjo.

Najvišjo četrtkovo zmago je zabeležil Nashville, Detroit je premagal s 7:1. Junak tekme je bil Rocco Grimaldi, tekmečevo mrežo je namreč zatresel kar štirikrat, pred to tekmo gola ni dosegel od 13. februarja oziroma na 15 tekmah. Domači so že po osmih minutah vodili s 4:0, Grimaldi je do takrat že dosegel tri gole.

Če si je Nashville točke zagotovil že v prvi tretjini, si jih je Colorado v Las Vegasu v drugi, ki jo je dobil s 4:0. To je bila že njegova deveta tekma v nizu, na kateri je osvojil vsaj točko.

Buffalo je zabeležil 16. zaporedni poraz, s 4:0 ga je ugnal Pittsburgh. Sidney Crosby je v statistiko vpisal tri podaje in je postal 36. igralec v zgodovini lige, ki je presegel mejo 1300 točk. Od aktivnih igralcev jih imata več le Joe Thornton (1521) in Aleks Ovečkin (1305). Slednji je danes ob zmagi Washingtona proti New Jerseyju s 4:3 zabil že svoj 721. gol v ligi NHL, s čimer lovi Marcela Dionna, ki je na petem mestu večne lestvice strelcev s 731.