Tande je izgubil nadzor nad smučmi in padel na glavo na začetku preloma doskočišča, se nato valil po letalnici bratov Gorišek do dna. Sprva so ga oskrbeli v doskočišču, nato pa s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center.

Kot so kmalu po padcu sporočili iz Mednarodne smučarske zveze (Fis) in organizacijskega komiteja Planica, je Tandejevo zdravstveno stanje »stabilno«.

»Daniela smo v reševalno vozilo sprejeli v nezavesti, morali smo ga intubirati in mehansko predihovati. Po stabilizaciji je bil s helikopterjem prepeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Preliminarni testi so obetavni. Zdaj bomo počakali 24 ur, ko bomo teste ponovili. Več bomo tako vedeli jutri popoldan,« je o poškodbah norveškega skakalnega zvezdnika dejal vodja zdravstvene službe pri OK Planica, Tomislav Mirkovič.

Tande je bil sprejet v UKC Ljubljana v stabilnem stanju, zdravniki so opravili vse potrebne teste, prve informacije so obetavne. "Zelo smo hvaležni za profesionalno prvo pomoč in zdravstveno nego po padcu. Za nas je padec 'izgledal' dramatično in po prvi diagnozi čutimo olajšanje, da Danielove poškodbe ne ogrožajo njegovega življenja. Imamo popolno zaupanje v UKC Ljubljana,« pa je dejal vodja norveške reprezentance v smučarskih skokih Clas Brede Brathen.

Tande je bil sicer član norveške reprezentance, ki je na planiški letalnici decembra na svetovnem prvenstvu v poletih osvojila zlato na moštveni tekmi, posamično je bil prvak v poletih leta 2018.