kot edini neposredno voljeni najvišji predstavnik naše države ste verjetno pred najodgovornejšo odločitvijo v vaši politični karieri. Ki je lahko enostavnejša glede na vaše javno naznanilo, da z naslednjim letom končujete politično kariero. Ker vam sedaj ni treba več slediti interesom centrom moči. In iskati podpore za to ali ono odločitev. Sedaj se končno lahko obrnete k ljudstvu. Ki vas je izvolilo.

Tisto ljudstvo, ki je v zadnjem letu najbolj trpelo. Ki ni smelo protestirati. Izražati svoje demokratične volje. Ki je bilo napadeno s politizacijo policijskih ukrepov. V politično ugrabljeni in zlorabljeni državi. Vse pred vašimi očmi. Ker se očitno okna vaše spoštovane palače bleščijo. In vam zastirajo pogled.

Vendar, spoštovani gospod predsednik, če se čemu lahko zahvalimo v preteklemu letu, se lahko razglašeni krizi zahvalimo, da se je ljudstvo končno prebudilo. Da imamo res izjemen porast kolektivne zavesti. V polju, kjer ni strahu. Obupa. Ali predaje.

Že pred časom smo vas v ljudski iniciativi seznanili z zares številčno podporo kandidatu ljudstva za ustavnega sodnika, dr. Andražu Teršku. Niste nas poslušali. Vendar, pomlad je tu. Prava pomlad. Slovenska pomlad. Ljudska pomlad. Če lahko tektonske premike izvede del stranke v državnem zboru, ki je bila do včeraj zacementirana podpora politizaciji in politikantstvu, je čas, da se prebudite tudi vi.

Če obstaja kar koli, kar vam vašo ljudsko držo otežuje, ljudstvu povejte. Če vas s čimer koli kdor koli drži v polju odločitev, povejte ljudstvu. Ljudstvo bo razumelo. Ker ni nič slabšega, kot da za napake drugih zmeraj odgovarja in trpi prav ljudstvo.

Mag. Gregor Kos, Domžale