Zakaj točno je 84-letni politik in medijski tajkun v bolnišnici, ni znano, a po neuradnih virih ni »nič resnega« in je v relativno dobrem stanju, poročajo tuje tiskovne agencije. V milansko bolnišnico San Raffaele naj bi ga sicer prepeljali v ponedeljek z njegovega doma v Arcori, majhnem kraju blizu Milana.

Berlusconija so leta 2016 operirali na srcu, spopadel se je že tudi z rakom na prostati. Januarja letos je moral v bolnišnico v Monacu zaradi težav s srcem, medtem ko je septembra lani prebolel okužbo s koronavirusom, ki jo je opisal kot »najnevarnejši izziv svojega življenja«. Od takrat je večino časa posvetil okrevanju, in sicer v hiši svoje hčerke Marine v francoski Provansi.

Trenutno na sodišču v Milanu proti njemu poteka sojenje zaradi obtožb, da je podkupoval priče, da so lažno pričale o njegovih domnevnih spolnih orgijah oziroma t. i. bunga bunga zabavah. Gre za že tretje sojenje v aferi, v središču katere je Maročanka Karima al Mahrough, bolj znana kot Ruby, ki naj bi ji Berlusconi plačeval za spolne usluge, ko je bila še mladoletna.