Ameriški lastnik slovenjgraške družbe, kjer izdelujejo sestavne dele za avtomobilske sedeže in notranjo opremo avtomobilov, so prejšnji teden sporočili, da bodo proizvodnjo ustavili do konca leta. Delo bo izgubila večina od 430 zaposlenih.

Ker gre za pomembnega zaposlovalca v tem delu države, se bosta z vodstvom podjetja danes popoldne sestala gospodarski minister Zdravko Počivalšek in minister za delo Janez Cigler Kralj. Zaposlitev so sicer Adientovim delavcem že ponudili v Gorenju.

Prosta delovna mesta imajo tudi v Plastiki Skaza, kjer so se že povezali z zavodom za zaposlovanje v Slovenj Gradcu ter GZS Koroško gospodarsko zbornico. Podjetje zaposluje več kot 280 ljudi, največ delovnih mest pa je razpisalo prav za proizvodne delavce, saj na tem področju beleži največji manko.

»Ob odločitvi, ki bo imela velike posledice za celotno regijo, želimo izpostaviti, da imajo tisti, ki iščejo nov začetek ter si želijo z nami rasti in soustvarjati prihodnost, pri nas odprte možnosti za zaposlitev,« je povedal direktor Skaze Bart Stegeman.