Najboljši slalomist pravkar končane sezone svetovnega pokala alpskih smučarjev, Marco Schwarz, je postavil najboljši čas prve vožnje slalomskega obračuna sezone v Lenzerheideju.

A se mu je v finalu pripetila napaka. Tekmo je končal na šestem mestu. Za rojakom na vrhu Fellerjem je zaostal 76 stotink sekunde. Feller je bil po prvi vožnji šesti, za Schwarzem pa je takrat zaostajal 96 stotink. A je bil v finalu četrti najhitrejši in je nadoknadil zaostanek.

Na drugem in tretjem mestu sta na zadnji tekmi sezone končala Francoza. Clement Noel, zmagovalec slaloma za pokal Vitranc, je bil drugi že po prvi vožnji, po finalu pa je ostal na tem mestu.

Alexis Pinturault, za katerim je najboljša sezona v karieri, v soboto na svoj 30. rojstni dan je osvojil veliki kristalni globus za seštevek sezone in veleslalomski mali globus, je za slovo od sezone še ohranil dovolj moči za tretje mesto. Po prvi vožnji je bil deveti, v finalu pa je bil celo drugi najhitrejši.

Zaostanki po finalu so bili minimalni. Noel je zaostal osem stotink, Pinturault pa 11 stotink sekunde.

Za Hadalinom ponesrečen nastop

Na startu zadnje moške tekme sezone je bilo 26 tekmovalcev. Ob najboljši slalomski petindvajseterici še mladinski svetovni prvak v disciplini Benjamin Ritchie.

A oba svetovna prvaka, mladinski in članski Norvežan Sebastian Foss-Solevaag, nista nastopila v finalu, saj prve vožnje nista končala. Po šestih odstopih se je v drugi vožnji za zadnjo zmago sezone merilo 20 finalistov.

Med njimi tudi Slovenec Hadalin, za katerim pa je bil ponesrečen nastop. Na svojem jubilejnem stotem nastopu v svetovnem pokalu je zaostal tri sekunde za vodilnim za predzadnje mesto med uvrščenimi v drugo vožnjo.

Počasnejši od Slovenca je bil na prvi progi le Jean-Baptiste Grange, ki je nastopil na zadnji tekmi v svetovnem pokalu. Šestintridesetletni Francoz, dvakratni svetovni slalomski prvak in nosilec devetih zmag v svetovnem pokalu, je namreč s finalno vožnjo začel tekmovalno upokojitev.

Pred finalnim nastopom Slovenca so Francozi, kljub omejitvam zaradi covida-19, na hitro proslavili upokojitev Grangea, ki je za konec kariere srknil tudi nekaj penine.

Hadalina francosko slavje ni zmedlo. V finalu je popravil vtis. S končnim zaostankom 2,51 sekunde, osmim časom finala, je tekmo končal v prvi petnajsterici. Vrhničan je tako na prav vseh slalomih v tej sezoni osvojil točke.

V finalu je sicer v cilju, po novih štirih odstopih, končalo zgolj 16 tekmovalcev. Hadalin si je 14. mesto razdelil z Britancem Davom Rydingom. Brez točk, ki jih na finalu sezone delijo petnajstim najboljšim, pa je ostal le Rus Aleksander Horošilov.