Delež pozitivnih testov je znašal 18,1 odstotka. Iz bolnišnic so odpustili 19 oseb, hospitaliziranih pa je bilo 473 oziroma 15 več kot v petek. Število bolnikov na intenzivni negi je naraslo za pet.

Sedemdnevno povprečje novopotrjenih okužb, ki je v petek po več kot mesecu dni zopet preseglo številko 800, je glede na dan prej še naraslo in doseglo število 808. 14-dnevna incidenca okužb je po podatkih vlade narasla za sedem na 500. Po podatkih covid sledilnika je število aktivnih primerov okužb naraslo na 10.554.

Glede na podatke, ki jih izvajalci cepljenja sporočajo v Elektronskih register cepljenih oseb, je bilo do vključno sobote s prvim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepljenih 186.170 ljudi, z dvema pa 104.042.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar, ki je v soboto ob slabšanju epidemioloških razmer napovedala, da bi se svetovalna skupina v primeru alarmantnega povečanja številk lahko sestala že danes, je za STA pojasnila, da sestanka danes ne bo. Člani svetovalne skupine so sicer komunicirali med sabo prek elektronskih medijev, vendar niso sprejeli dodatnih odločitev. V ponedeljek bo tako na vrsti redni sestanek, na katerem bodo razmislili o morebitnih novih korakih za zajezitev epidemije.