Še ena tekma in konec bo sezone svetovnega pokala deskarjev na snegu. Tokratno prizorišče bo Berchtesgaden v Nemčiji, danes pa bo na sporedu paralelni slalom. Tekmovalci so bili letos tako izenačeni, kot še nikoli, v skupnem seštevku jih je kar devet v stotih točkah, kar pomeni, da jih ima prav toliko še možnosti za osvojitev velikega kristalnega globusa.

Med njimi je tudi slovenski tekmovalec Žan Košir. Šestintridesetletni Tržičan se je po neuspehu na domačem svetovnem prvenstvu na Rogli praktično vdal in odpisal odmevne dosežke v tej sezoni, a je po zmagi na domači tekmi svetovnega pokala, ki jo je dosegel le nekaj dni po prvenstvu, nepričakovano vendarle dobil še eno priložnost. Drugič v karieri lahko osvoji veliki kristalni globus, trenutno je v skupni razvrstitvi na tretjem mestu. »Še mene je presenetilo, da se lahko kljub tekmi manj od tekmecev na zadnji tekmi borim za kristalni globus, ki v našem športu pomeni največ. Enega velikega že imam, tudi še enega malega, še nekajkrat sem bil blizu, ko je kot letos odločala zadnja tekma. Imam izkušnje, zato lahko rečem, da vem, kako ga osvojiti. Prepričan sem, da se bo v Nemčiji zanj treba uvrstiti na stopničke, najbrž celo zmagati. Nisem obremenjen, sem pa zadovoljen, da se bo odločalo v slalomu,« je dejal Žan Košir, dobitnik treh olimpijskih kolajn in zmagovalec svetovnega pokala v sezoni 2014/15, ki je doslej tudi edini slovenski deskar, ki je osvojil veliki kristalni globus.

Pred zadnjo tekmo svetovnega pokala je v vodstvu Italijan Aaron March, ki ima dve točki prednosti pred Rusom Dimitrijem Loginovom, ki je na Rogli osvojil naslov svetovnega prvaka v paralelnem veleslalomu, skupne zmage v svetovnem pokalu pa še nima. Košir, letos ima v svoji zbirki tri uvrstitve na stopničke, zaostaja vsega 13 točk. Tim Mastnak je trenutno na 18., Rok Marguč pa na 36. mestu. maš