Referenčna košarica OPEC se je že četrti zaporedni mesec povečala in v februarju dosegla vrednost čez 61 dolarjev na sodček; v času pred zasedanjem so se cene terminskih pogodb povzpele nad 63 dolarjev na sodček. Kot rečeno, pa je odločitev na zasedanju OPEC cene nafte potisnila zgolj še višje. Na trgih vlaga pozitivno vzdušje tudi zaradi enormnih ekonomski stimulusov v ZDA. Februarja je proizvodnja v državah OPEC v povprečju znašala 24,85 milijona sodčkov dnevno, ker je 0,65 milijona sodčkov dnevno manj kot januarja. V zadnjih dneh se cena giblje nekoliko nad 65 dolarji za sodček.

V letu 2020 se je svetovno povpraševanje po nafti sicer zmanjšalo za 9,6 milijona sodčkov na dan, na nekaj več kot 90 milijonov sodčkov na dan. V letošnjem letu je povpraševanje po nafti ocenjeno na 96,3 milijona sodčkov na dan, pri čemer bo povpraševanje v prvem polletju najverjetneje nižje od napovedi, predvsem zaradi podaljšanja ukrepov proti covidu-19 v mnogih delih Evrope in po svetu. Poleg tega brezposelnost v ZDA, ki upada počasneje od želja, upočasnjuje okrevanje gospodarstva. Po drugi strani so napovedi povpraševanja v drugi polovici letošnjega leta višje, kot je bilo sprva mišljeno, kar je podprto predvsem z velikim optimizmom po umiritvi epidemije zaradi precepljenosti prebivalstva.

V prihodnjem mesecu lahko pričakujemo, da bo kljub nekoliko večjemu povpraševanju ponudba ostala nespremenjena. To bi po napovedih ameriške energetske informacijske administracije (EIA) podpiralo rast cen vsaj še do konca aprila, maja pa se pričakuje sproščanje omejitev črpanja in porast proizvodnje držav OPEC na 26,6 milijona sodčkov na dan, kar bi pomenilo 5,98-odstotno povečanje glede na mesečno povprečje med januarjem in aprilom.