Jutri naj bi celjski policisti pred preiskovalnega sodnika privedli 36-letnega Gregorja Ducmana, osumljenega, da je v nedeljo okoli pol šeste ure zjutraj z nožem do smrti zabodel 57-letno mamo Damjano, 60-letnega očeta pa hudo ranil, nato pa pobegnil s kraja dejanja. Vse to se je dogajalo v družinski hiši Ducmanovih v Zalogu pri Šempetru, kjer je usodno noč prenočil tudi storilec krutega dejanja, ki sicer ni stanoval pri starših.

Milan Vogrinec, vodja sektorja splošne kriminalitete na Policijski upravi Celje, je danes povedal, da še vedno ni znan motiv okrutnega zločina, za katerega sumijo 36-letnika. Mati je na kraju dogodka poškodbam podlegla, očeta pa so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju, a naj bi bilo njegovo zdravstveno stanje stabilno. »Po tragičnem dogodku je 36-letnik pobegnil s kraja dejanja, a so ga policisti kmalu izsledili v bližini in mu odvzeli prostost, pri čemer se prijetju ni upiral,« je še razkril Vogrinec. In dodal, da je v spalnici z nožem najprej napadel mamo, ko se je oče prebudil in ji hotel pomagati, pa se je spravil še nanj. A je več vbodov z nožem čudežno preživel in se nekako prebil do prvega soseda, ta pa je nato poklical pomoč.

Odvisnik

Na policiji so prav tako potrdili, da so seznanjeni, da ima 36-letni osumljenec že dalj časa težave z odvisnostjo od prepovedanih drog, pa tudi, da naj bi se v preteklosti večkrat odpravil v tujino z namenom zdravljenja. Spomnimo, da smo že včeraj razkrili, da je svojo odvisnost zdravil v eni od komun v Indiji, od koder se je večkrat vrnil v Slovenijo, da si je na novo uredil dovoljenje za bivanje. Nazadnje se je iz Indije vrnil pred dobrim letom, nazaj pa se zaradi pandemije ni mogel več vrniti. A zanimivo, doslej ga policisti nikoli niso obravnavali zaradi nasilja v družini oziroma drugih kaznivih dejanj, povezanih z nasilnim vedenjem. »Smo ga pa v preteklih letih trikrat kazensko ovadili zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog in posameznih prekrškov s področja javnega reda in miru ter cestnega prometa,« so še razkrili na policiji. Pričakovati je, da bo preiskovalni sodnik po zaslišanju za osumljenca, ki mu grozi do 30 let zapora, odredil pripor, morda pa bo na sodišču tudi razkril kaj več o tem, zakaj je zagrešil tako grozovit zločin.