Pokal Vitranc se je priklonil Marcu Odermattu. Sijajni švicarski alpski smučar je dobil veleslalom z izjemno predstavo na drugi progi, s katero je pokoril svetovno konkurenco ter zmagal s sekundno razliko. V skupnem seštevku svetovnega pokala se je v soboto približal Alexisu Pinturaultu na 31 točk zaostanka, Francozu pa je slekel majico vodilnega veleslalomista ter ga pred finalom v Lenzerheideju prehitel za 25 točk. Slalomski globus si je v Kranjski Gori tekmo pred koncem zagotovil Avstrijec Marco Schwarz.

Odermatt je alpski smučar prihodnosti, v naslednjih letih pa bodo lahko njegovo mojstrstvo občudovali tudi gledalci. Slovenski rezultatski izkupiček z 18. mestom Štefana Hadalina in 22. Žana Kranjca ni okronal 60. jubileja organizatorjev. Spomnimo, da se je Švicar prvič na zmagovalni oder uvrstil pred dvema letoma prav v Kranjski Gori. Z izjemnimi uspehi je pripravil Pinturaulta do včerajšnje napake na drugi progi slaloma, s katero si je zakompliciral življenje pred finalom svetovnega pokala v Lenzerheideju.

Preizkušnji na letošnjem vitranškem jubileju sta si bili povsem različni. Sobotna je minila v pomladanski idili, nedeljska sprva v močnih deževnih padavinah, ki so se kasneje spremenile v snežne. Organizatorji so imeli ogromno dela, a so ga znova opravili z odliko in prejeli številne pohvale. Slalomska tekma je bila ena tistih, kjer so startne številke igrale veliko vlogo. To potrjuje podatek, da je bila startna številka 35 najvišja, s katero se je Istok Rodeš uvrstil na drugo progo.

Dvojno švicarsko veleslalomsko zmago (drugi je bil Loic Meillard) sta na včerajšnjem slalomu 60. Pokala Vitranc nadomestila Francoza. Clement Noël je bil s polsekundno prednostjo najhitrejši na prvi progi, na drugi pa je prednost pred najbližjim zasledovalcem Viktorjem Muffat-Jeandetom povišal na 62 stotink. Noël je dosegel osmo zmago v svetovnem pokalu, drugo v tej sezoni. Tretji je bil Švicar Ramon Zenhäusern, sicer zadnji zmagovalec vitranškega slaloma pred dvema letoma. Slovenski izkupiček je bil slab, saj se je med dobitnike točk uvrstil le Štefan Hadalin, ki je s 17. mesta po prvi progi nazadoval na 25. ter se kot 23. slalomist sezone uvrstil na finale svetovnega pokala.