»Smo žalostne in razočarane, saj smo zaradi enega gola ostale brez četrtfinala, a to je pač šport. Kljub izpadu smo dokazale, da se lahko enakovredno kosamo z vsemi najboljšimi ekipami v Evropi,« je po bolečem porazu v Moskvi dejala Krimova Brazilka Samara da Silva Vieira (nekatere njene soigralke niso mogle zadržati solz), s šestimi goli druga strelka slovenskih prvakinj v Rusiji in prva v letošnji evropski sezoni (67). V dvorani Arena Dinamo, v kateri je bilo več kot 500 gledalcev (mnogi med njimi tudi brez zaščitnih mask), tekmo pa sta namesto Makedonk – ena je bila pozitivna na testu za koronavirus – sodila Turka, so krimovke že v 18. minuti zapravile prednost iz Stožic (10:5), a so se na začetku drugega polčasa približale zgolj na minus ena (13:14).

Toda nadaljevanje je pripadlo Rusinjam, pri katerih sta blesteli Darja Dmitrijeva (7 golov) in Polina Vedehina (5), sicer najboljši strelki CSKA v Evropi, ki zaradi poškodb v Ljubljani nista igrali. Gostiteljice s sedmimi reprezentantkami Rusije so osem minut pred koncem prvič povedle za osem (24:16) in Krim je bil v izgubljenem položaju, za nameček je zaradi rdečega kartona ostal še brez Francozinje Oceane Sercien Ugolin. A v končnici se je trikrat približal na šest golov zaostanka, nazadnje pri 21:27 ob izteku predzadnje minute. Ko so Rusinje krenile v zadnji napad, je bilo Slovenkam jasno, da ne smejo dobiti gola, na drugi strani pa bi bil dovolj že en za 22:27 in Krim bi zaradi večjega števila doseženih zadetkov v gosteh napredoval v evropski četrtfinale.

A CSKA je z zelo dolgim napadom – kljub dvignjenima rokama sodnikov zaradi pasivne igre – žogo zadržal do konca in se veselil skupne minimalne zmage s 47:46. »Čeprav je CSKA poleg Györa in Bresta glavni kandidat za prvaka Evrope, smo se mu zelo dobro upirali in mu pokazali zobe. Ponosen sem na svoja dekleta, saj so obe tekmi s favoritinjami odigrale na zelo visoki ravni. Na žalost pa se je pokazalo, da smo na tej ravni tekmovanja še malce premalo izkušeni,« je ocenil trener Uroš Bregar, Krim pa je ostal tudi brez darila – četrtfinala ob 20-letnici svojega premiernega naslova prvakinj Evrope.