»V prvem polčasu smo bili boljši in izvajali pritisk na tekmeca. V drugem smo malo povlekli in viseli, a zmaga je zaslužena. Pridejo tudi takšne tekme. Najbolj pomembna je zmaga. Mi si nismo želeli obrambne igre, a Celje je kakovosten tekmec, saj je napadalo prostor in menjavalo mesta. Fantom čestitke za srčnost in borbenost,« je trener nogometašev Olimpije Goran Stanković dobro povzel dogajanje v Stožicah, kjer so Ljubljančani v tekmi s kopico napak po hudem boju premagali Celje.

Olimpija s tremi branilci v obrambi

Olimpija je po enem tednu uigravanja spremenila sistem igre v obrambi. Zaigrala je s tremi branilci v zadnji vrsti, kjer je bil ob prvi tekmi v zelenem dresu pravi poveljnik okrepitev Savić, ob njem pa Korun in Delamea Mlinar. »Meni je lažje, če imam pred seboj tri izkušene igralce, ki točno vedo, kaj morajo delati, saj so že vsi igrali v takšnem sistemu. Celotna ekipa podpira odločitve trenerja. Kot ekipa dobro delujemo v obrambi in upam, da bo šlo tako naprej,« je dodal vratar Žiga Frelih.

Olimpija je potrebovala četrt ure, da je ujela pravi ritem in povedla iz edinega strela v okvir gola v prvem polčasu. Večino dela je v 37. minuti opravil Timi Max Elšnik, ki je v slogu kapetana izmenjal dvojno podajo, sprintal v prostor, s preigravanjem na zadnjico posedel Martisa in žogo kot na pladnju serviral Peroviću, da jo je z desnico zabil pod prečko. »Elšnik je znova dokazal, da je prihodnost slovenskega nogometa. Vsi fantje so super. Slačilnica je fenomenalna in takšno si lahko le želiš,« je dodal Stanković, ki se je vidno oddahnil po težko izbojevani zmagi, potem ko je Olimpija nanizala tri remije zapored.

Čeprav je Celje v drugem polčasu vseskozi napadalo, je imelo edino pravo priložnost v 72. minuti, ko je Božič zadel vratnico. »Težek poraz, čeprav nismo igrali slabo. Prav nič nismo nagrajeni, ko si to zaslužimo. Smo na nekem čudnem vrtiljaku. Iz krize bomo prišli le, če bomo močni kot ekipa. Kakovost namreč imamo, saj ni velike razlike med vrhom in tam, kjer smo mi,« je tekmo ocenil vezist Celja Maj Rorič, v prvem polčasu najboljši igralec gostov. Aktualni slovenski prvak je doživel na šesti tekmi pomladi že peti poraz, edino zmago pa dosegel proti Mariboru. Češki trener Jiri Jarošik je pod vse večjim pritiskom.

Maribor povedel iz nedovoljenega položaja

Vodilni Maribor, ki je zmagal na zadnjih šestih gostovanjih v Novi Gorici, je le remiziral z zadnjeuvrščeno Gorico, ki je imela v 93. minuti priložnost tekme za zmago. »Težka tekma. Gorica je pokazala kakovost predvsem v fazi branjenja. Izid je realen, s točko pa nisem zadovoljen. Od fantov sem pričakoval več, saj po vodilnem golu niso delali tistega, kar smo se dogovorili. Preveč je bilo podaj nazaj, ni bilo igre naprej in tekmec je zadihal. Fantje so se preveč sprostili, premalo je bilo prevzemanja odgovornosti. V takšnih tekmah moramo biti bolj zbrani in mirni,« je po tekmi povedal trener Maribora Saša Gajser, ki je že v prvem polčasu ostal brez poškodovanega Peričića (zlomljen nos). Pri vodilnem golu Maribora je bil podajalec Klinar v nedovoljenem položaju, ob podobni situaciji v drugem polčasu pa je bil gol Colleyja razveljavljen. »Remi je spodbuda za naslednje tekme, vendar mi v boju za obstanek potrebujemo zmage,« je bil jedrnat goriški trener Florijan Debenjak.

Mura, ki je s pragmatično igro premagala Aluminij z 2:0, vse bolj diha za vrat Olimpiji in Mariboru. »Tekmo smo odigrali taktično zelo dobro. Bili smo zelo tekmovalni, izpolnjevali dogovor in zasluženo prišli do treh točk,« je bil zadovoljen trener Mure Ante Šimundža. Domžale so sloves najboljše ekipe pomladi, saj so na šestih tekmah osvojile 14 točk, potrdile z zmago na Bonifiki proti Kopru. Če bodo nadaljevale niz uspehov, se ne bodo vmešale le v boj za tretje mesto, ampak morda še za kaj več. Tekma je bila pravi derbi za četrto mesto z veliko ritma in priložnostmi na obeh straneh.

»Dobro smo začeli tekmo, imeli smo svoje priložnosti, a nismo zadeli. Domžale so odigrale dobro tekmo,« je bil realen trener Kopra Rodolfo Vanoli. »Takšne tekme že dolgo nismo videli. Uvod je pripadel gostiteljem, nato pa smo stopili na žogo in zasluženo prišli do treh izredno pomembnih točk. Bilo je veliko akcij, preigravanj, zaključnih strelov in lepih obramb. S soigralci se zavedamo, da smo lahko še boljši, zato bomo že v sredo, ko v Domžale prihaja Mura, iskali nadaljevanje pozitivne serije,« je vtise strnil kapetan Domžal Senijad Ibričić.