Kriechmayr je bil prvi favorit današnje preizkušnje na Solnograškem. Devetindvajsetletnik je dobil zadnje tri superveleslalome v vrsti, vključno s tistim za naslov svetovnega prvaka na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo. Kriechmayr je v soboto za Avstrijo osvojil še 185. moško smukaško zmago v svetovnem pokalu in kazalo je, da bo lastnik tudi naslova svetovnega prvaka v smuku, brez težav dobil še superveleslalom.

Kot peti na startu je prevzel vodstvo. A je avstrijske načrte pokvaril tekmovalec s številko 9 na startu. S predstavo za učbenike je vodstvo v cilju prevzel Odermatt, ki je s kar 81 stotink sekunde na drugo mesto potisnil favoriziranega domačina.

Etapna zmaga je bila takrat švicarska, a končni seštevek avstrijski, saj je sprva kazalo, da ima Kriechmayr prednost 103 točke v boju za mali kristalni globus v seštevku discipline. Nato pa je Odermatt v tem švicarsko-avstrijskem obračunu dobil nepričakovano francosko pomoč. S številko 16 je Kriechmayrja prehitel Matthieu Baillet.

Francozu je najboljši superveleslalom za prve stopničke v karieri uspel prav v Saalbachu. Avstrijci tako še niso odpirali penine. Odermatt je z zmago končni boj za superveleslalomski seštevek prenesel na domače švicarsko prizorišče. Razlika med Kriechmayrjem (401) in Odermattom (318) znaša 83 točk v korist Avstrijca.

Odvija se tudi vznemirljiv boj za veliki kristalni globus, ki ga bodo v Lenzerheideju podelili najboljšemu v skupnem seštevku vseh tekem svetovnega pokala v iztekajoči se sezoni.

Francoz Alexis Pinturault ima na vrhu 1050 točk, Odermatt (969) na drugem mestu pa 81 točk manj. Pinturaultu se nastop ni posrečil, z zaostankom 2,10 sekunde je zasedel skromno 15. mesto.

V boju za veliki globus bosta odločilni zadnji moški tekmi pred švicarskim finalom veleslalom in slalom 13. in 14. marca za 60. pokal Vitranc v Kranjski Gori.

Za presenečenje dneva je ob Bailetu poskrbel tekmovalec s številko 33 Raphael Haaser, ki je tretje mesto zgrešil za dve stotinki sekunde. Tako visoko ni bil še nikoli. Zelo dobro je nastopil Švicar Justin Murisier, ki je s številko 40 skočil na peto mesto.

Odvija se tudi švicarsko-avstrijski boj za smukaški globus. Švicar Beat Feuz, ki je danes superveleslalomsko tekmo končal na šestem mestu, v boju za četrti smukaški globus vodi s prednostjo 68 točk pred Avstrijcem Matthiasom Mayerjem, ki je bil danes sedmi.

Po slovenski smukaški ničli je od Slovencev vtis na drugi tekmi v Saalbachu popravil Martin Čater (+2,68), ki je z 22. mestom prišel do svojega najboljšega superveleslalomskega dosežka sezone.

Pred njim je že pred ciljem svoj nastop končal Miha Hrobat, po njegovi poti je šel tudi Boštjan Kline, ki je padel, a na srečo brez hujših posledic. Nejc Naraločnik (+5,66; 38.) se ni uvrstil med najboljših 30.

Superveleslalomski finale v Lenzerheideju, tako v ženski kot moški konkurenci, bo minil brez slovenskega zastopstva. Sta si pa mesto med najboljšo petindvajseterico na smukaškem finalu v Švici zagotovila Ilka Štuhec s 14. in Martin Čater s 17. mestom v seštevku discipline.