Nika Križnar je izpolnila obljubo, da bo osvojitev kolajne proslavila z vriskanjem. Ko se je po finalnem skoku ustavila v izteku in je bilo očitno, da bo osvojila kolajno, so jo v družbi kolegic zalile solze sreče, v katerih je bila ob objemih in čestitkah skoraj še ves večer. Pred novinarskimi mikrofoni je ostala brez besed. Ko je na podelitvi kolajn skočila na tretjo stopničko, je glasno zakričala, da se je njen krik slišal pod vrh Senčne gore. Uspeh je bil povsem zaslužen po izjemni zračni bitki, v kateri je bila po prvi seriji na drugem mestu, boj za srebrno kolajno z Japonko Takanašijevo pa je izgubila za osem desetink točke. Maren Lundby je letala v svojem razredu, s katerim je potrdila sloves svetovne in olimpijske prvakinje ter postala najuspešnejša skakalka prvenstva s kolajnami v vseh štirih nastopih (zlata, dve srebrni, bronasta).

»Ko sem v finalu na vrhu skakalnice slišala, da tekmice skačejo daleč, sem vedela, da se moram zelo potruditi za kolajno. Na zaletišču so se mi tresle noge. Stres je bil izjemen, da skoraj nisem vedela, kaj moram narediti. Ko sem opravila super skok, se mi je od srca odvalila velika skala. Naredila sem dva vrhunska skoka, na katera še dan prej nič ni kazalo. To so bili tudi skoki za trenerja Zorana Zupančiča, ki nas je spremljal od doma. Upam, da je užival, se veselil in zdaj proslavlja. Hvala mu za vse. Za menoj je sijajno prvenstvo,« je v sredo pozno zvečer pripovedovala Nika Križnar, medtem ko jo je pred hotelom že čakal kombi, s katerim so se Slovenke sinoči odpeljale domov.

Potem ko Križnarjevi na srednji skakalnici ni šlo po načrtih, ji je kar med treningom na veliki zelo koristil le kratek telefonski pogovor s selektorjem Zupančičem, ki ji je svetoval, kaj mora popraviti glede tehnike. »Čeprav ni bilo gledalcev, smo si dekleta same pripravile vzdušje, kot da so tribune polne. Druga drugo smo spodbujale z glasnim kričanjem in na ekipni tekmi sem ostala skoraj brez glasu,« je dodala Križnarjeva, ki jo čaka nekaj dni počitka, nato pa na ruski turneji obramba rumene majice v svetovnem pokalu.

Slovenski uspeh je dopolnila svetovna prvakinja s srednje naprave Ema Klinec, ki je osvojila šesto mesto, potem ko je imela v prvi seriji najslabše razmere z vetrom v hrbet, v finalu pa je s 139,5 metra dosegla največjo daljavo med vsemi ženskami v treh dneh na veliki skakalnici. Urša Bogataj je bila enajsta in Jerneja Brecl šestnajsta. Slovenke so svetovno prvenstvo sklenile s kompletom kolajn: zlato Eme Klinec na srednji skakalnici, srebrno na ekipni tekmi in bronasto Nike Križnar na veliki skakalnici.