Katastrofalnemu vodenju te vlade več kot polovica anketiranih (61,6 odstotka) ne verjame več, ji pa skupaj s pičlimi 20 odstotki slepo zaupa naš predsednik, naša samorazglašena »nemoralna avtoriteta« Borut Pahor, ki je ta sestanek, o čemer najbrž ni nobenega dvoma, sklical zgolj v podporo predsedniku vlade Janezu Janši, z vašim prihodom pa ste mu dali perverzno kredibilnost.

Predvsem bi rada slišala razloge za tako odločitev od predsednic obeh strank, Tanje Fajon in Alenke Bratušek, žal predsednika stranke DeSUS ne morem jemati resno. Težko verjamem, da je bila vaša udeležba usklajena s preostalima dvema strankama koalicije KUL; pomeni to, da sta se odpovedali skupnemu delovanju, naj to razumem, da za vaju koalicija ne obstaja več? Povejta na glas, ne tako »med vrsticami«, da bomo volilci vedeli, pri čem smo.

Čeprav Koaliciji ustavnega loka v prvem poskusu ni uspelo zrušiti sedanje vlade, jo je vseeno zamajala. Zato državljani v njej vidimo edino perspektivo, od vas pa pričakujemo sodelovanje, usklajen in kot vedno argumentiran nastop in ne podpiramo soliranja strankarskih egov. Vaše zadnje ravnanje nam ne zbuja zaupanja, ne verjamemo vam, da delate v dobro vseh nas.

Lada Zorn, Ljubljana