Imeti doma svoj sprostitveni kotiček je v teh časih, ko vrata velneških oaz zaradi ukrepov za zajezitev epidemije še vedno ostajajo zaprta, še dragocenejši privilegij. Lasten masažni bazen ponuja prednost vsakodnevnega sproščanja in vodno masažo z raznolikimi masažnimi curki ter omogoča lajšanje bolečin v mišicah, hitrejšo regeneracijo, sproščanje notranjih organov in zabavo za vso družino. Pa vendar je treba biti pri nakupu masažnega bazena nadvse previden, precej bolj kot njegova barva in velikost je namreč pomembna kakovost.

Sloves najboljših

Nakup kakovostnega masažnega bazena je lahko pametna naložba, ki nas bo razveseljevala 20 in več let. »Pred nakupom je pomembno pomisliti tako na dimenzijo bazena, njegovo ergonomijo in lokacijo postavitve kot na zmogljivost in tehnične lastnosti bazena: filtracijski in masažni sistem, izolacijo, ki je vezana na porabo energije, glasnost bazena… Vse to so elementi, o katerih ljudje pri nakupu premalo razmišljajo, večina kupcev se namreč osredotoči zgolj na barvo bazena, školjko in masažne šobe. A kdor se nakupa loti na takšen način in pri tem gleda na nizko ceno, je praviloma razočaran. Za najboljšo izkušnjo je zato pozornost vredno nameniti preverjenim prodajalcem masažnih bazenov z referencami in tradicijo ter se pred nakupom o lastnostih masažnih bazenov poučiti pri strokovnjaku, ne pa prek zapisov na raznih spletnih forumih,« poudarja Bojan Plešec iz družinskega podjetja Job Plus, ki zastopa masažne bazene Hot Spring z več kot 40-letno tradicijo in slovesom najboljših v industriji – prodali so že več kot milijon in pol masažnih bazenov. Kakovost in zadovoljstvo kupca sta za Bojana Plešca na prvem mestu že 23 let. Zaradi strokovnosti, korektnosti in poprodajne aktivnosti, v okviru katere v podjetju ponujajo tudi servisne storitve in zagotavljajo dobavo nadomestnih delov, velja za enega najbolj zaupanja vrednih prodajalcev masažnih bazenov tako pri nas kot v soseščini.

Masažne bazene Hot Spring odlikujejo inovativni elementi, funkcije in dizajn, vrhunska izkušnja z masažo, najpreprostejša in najučinkovitejša nega vode ter energijska učinkovitost, kar pomeni nizke vzdrževalne stroške. Njihov razvoj že vsa leta temelji na kompatibilnosti z bazeni iz preteklih let, kar je pomembno, da lahko tudi za 20 let star bazen še vedno kupimo nadomestne dele in nam lahko tako starejši model bazena služi še vrsto let.

Razlike med povprečnim in vrhunskim

Na trgu je v zadnjih letih pestra ponudba finančno ugodnih kitajskih bazenov s številnimi masažnimi šobami istega tipa, ki vabijo množice nepoučenih kupcev. A dejstvo je, da več šob ne pomeni tudi večjega ugodja; pomembnejši sta vsebinska raznolikost in kakovost šob, prav tako je število šob povezano s številom motorjev, pri čemer je vsak motor podvržen vzdrževanju, kar je vezano na stroške in porabo energije. Še nekaj velja – višja cena masažnega bazena praviloma pomeni tudi višjo kakovost.

»Večina kupcev je za številne trgovce lahek plen. Nakup, ki je v razprodaji, mnogi ocenijo kot enkratno priložnost, a se ne zavedajo, da gre lahko za zadnji model bazena, ki ga je trgovec prodal. Zato v prihodnje ne bo imel zanj nobene servisne aktivnosti, možnosti nakupa nadomestnih delov…« razloži Plešec in doda, da ima lahko kakovosten bazen tudi manj komponent, s katerimi dosegamo maksimalen učinek. Z enim samim motorjem in različnimi masažnimi šobami lahko torej dosežemo enak učinek in manjše stroške.

Nega vode je ključ do brezskrbnega udobja

Strokovnjaki dobre masažne bazene od slabih ločujejo predvsem glede na porabo energije in filtrirni sistem. Ta je pomemben zato, da lahko uživamo v bistri in čisti vodi, ki je v bazenu ključnega pomena. Nihče se namreč ne želi masirati v družbi odpadlih las, odmrlih kožnih lusk, listov ali mrčesa, ki jih morajo zadržati posebni filtri. Tudi v stanju pripravljenosti voda nenehno kroži skozi filtrirni sistem s pomočjo obtočne črpalke, ki zagotavlja, da se vsa bazenska voda prečisti enkrat na uro. Tako je v masažnem bazenu ves čas kristalno čista voda brez mikroorganizmov in ni pogojev za razraščanje bakterij. Za dodatno svežino poskrbi ozon, ki se stalno sprošča in je kot najmočnejše oksidacijsko in dezinfekcijsko sredstvo v primerjavi s klorom veliko hitrejši, učinkovitejši in ne proizvaja stranskih produktov.

Stroški porabe energije so odvisni od modela masažnega bazena, pogostosti uporabe, nastavitve temperature vode in zunanjih temperatur. Prestižnejši modeli masažnih bazenov se ponašajo tudi z brezžičnim upravljalnikom z zaslonom na dotik, s katerim lahko funkcije upravljamo kjer koli v oddaljenosti devetih metrov, shranimo si lahko svojo najljubšo nastavitev osvetlitve in masažnih šob ter ustvarimo vzdušje po svoji meri.

V intimi doma ali zunaj v objemu narave

Izkušnjo bazena popestri tudi brezžična zabava, ki jo lahko svojemu bazenu dodamo kadar koli. S tehnologijo bluetooth si lahko predvajamo glasbo prek spletnega vira, po želji pa si lahko svoj masažni bazen obogatimo tudi s HD-zaslonom in priljubljene vsebine spremljamo kar med kopanjem.

Čedalje več ljudi si masažni bazen namesto v notranji prostor raje postavi na prosto – na teraso, balkon ali vrt, kjer piko na i kopalnim doživetjem ponujata spreminjanje letnih časov in barv narave ter raznoliko vreme.

Je kaj prijetnejšega kot vodna sprostitev pod zvezdnatim nebom v poletni noči ali v hladnem zimskem večeru med opazovanjem naletavanja snežink?

Brezskrbno sprostitev ponuja zgolj kakovosten bazen, za katerega lahko veliko dobrega naredimo sami z rednim vzdrževanjem – občasnim čiščenjem filtrov in uravnavanjem pH-vrednosti vode. Predvsem pa je treba zaupati napotkom izkušenega in zaupanja vrednega prodajalca, ki bo z nami v rednem stiku ostal še leta po nakupu.