Dončić je k deveti zmagi Dallasa na zadnjih 12 tekmah v nekaj več kot 37 minutah igre prispeval še deset skokov in devet podaj. Dallas je ob tem vodil večji del tekme. Še posebej v drugem polčasu je nadziral dogajanje na parketu, sredi zadnje četrtine pa vodil tudi za 18 točk.

Ob Dončiću sta pomembni vlogi za Dallas odigrala še latvijski center Kristpas Porzingis, ki je v 32 minutah igre prispeval 17 točk in deset skokov, in Jalen Brunson, ki je s klopi prispeval 24 točk.

Dončić in Porzingis sta v drugem polčasu vodila učinkovit napad, ki mu Orlando ni zmogel slediti. Porzingis je sicer imel slabši prvi polčas, po uvodnem košu je namreč zgrešil kar osem zaporednih metov, a se je v drugem prebudil. Skupaj z Dončićem sta v drugem delu dosegla 33 točk in 11 skokov.

"Vedno, ko KP-ju (Porzingisu, op. p. STA) uspeva zadevati, nam to vliva energijo," je po tekmi dejal Brunson. "Jasno je, da je pomemben za uspeh te ekipe."

Vse to je bilo dovolj, da je Dallas po odmevni zmagi nad Brooklynom v noči s sobote na nedeljo zdaj zabeležil novo zmago in svoj izkupiček to sezono izboljšal na 17:16. Tudi odlična predstava Nikole Vučevića za Orlando ni bila dovolj. Črnogorski center je zbral 29 točk in 15 skokov.

Trener Rick Carlisle upa, da je moštvo po vrnitvi Porzingisa našlo nov način igre. "Všeč mi je, kako smo igrali. Žoga je odlično krožila," je ocenil. Tudi on je izpostavil vpliv Porzingisa na celotno moštvo: "Znova je imel pomembno vlogo pod košem in vse delo, ki ga je vložil pred vrnitvijo v Brooklynu, je pomembno vplivalo na njegovo sposobnost v obrambi in pri skok-igri."

Medtem je novo zmago zabeležil tudi Denver, kjer slovenski reprezentant Čančar dobiva vse več minut. Tokrat je član zlate slovenske reprezentance odigral dobrih 20 minut, ob tem pa je dosegel osem točk in štiri skoke. Največ je k 19. zmagi Denverja (19:15) to sezono prispeval srbski center Nikola Jokić, ki je 39 točkam dodal še 14 skokov in devet podaj. Jamal Murray je dodal 24 točk.

Pri Chicagu, ki se je po zaostanku v prvih treh četrtinah v zadnji vrnil v igro, je bil najbolj učinkovit Zach LaVine s 24 točkami.

V pretekli noči je v ligi odmevala presenetljiva zmaga New Orleansa proti vodilni ekipi lige Utah Jazz. Mladi zvezdnik Zion Williamson je k zmagi s 129:124 za New Orleans prispeval 26 točk, deset skokov in pet podaj.

Ponavadi trdna obramba Utaha se je težko borila proti fizično močnemu Williamsonu. New Orleans je v začetku zadnje četrtine pobegnil na 17 točk prednosti, a se je Utah 47 sekund pred koncem tekme vrnil na le točko zaostanka. Williamson pa je v ključnem trenutku ohranil mirno roko in zadel dva prosta meta za bolj udobno vodstvo v zadnjih sekundah.

"Pogosto se znajdemo v takšnih položajih, ko gre za vprašanje želje. Danes smo si mi bolj želeli zmago," je po tekmi dejal Williamson. Ob njem je za New Orleans blestel še Brandon Ingram, ki je prav tako dosegel 26 točk. Prvi strelec Utaha je bil Bogdan Bogdanović z 31 točkami.

Utah kljub porazu ostaja na vrhu ligaške razpredelnice s 27 zmagami in osmimi porazi. Na zahodu so prvi zasledovalci vodilnega moštva prvaki Los Angeles Lakers (24:11). Na vzhodu pa po zmagi v pretekli noči Philadelphia ostaja na prvem mestu konference (23:12).

K zmagi Philadelphie nad Indiano s 130:114 sta največ prispevala center Joel Embiid s 24 točkami in 13 skoki ter rezervist Shake Milton, ki je s klopi dosegel 26 točk. Za Indiano je bil najbolj učinkovit Malcom Brogdon z 20 točkami.