Kane, sicer prvi izbor na naboru leta 2007 je do številke 400 prišel v svoji 14. sezoni in se v zgodovino vpisal kot četrti član Chicaga s toliko goli. Pred njim je to uspelo Bobbyju Hullu (604 goli), Stanu Mikiti (541) in Stevu Larmerju (406).

Obenem je 32-letni Američan deseti aktivni hokejist s 400 zadetki ter deveti Američan, ki mu je uspelo priti do tega mejnika. Kane je ob visoki zmagi proti Detroitu v centralni diviziji zadel po protinapadu za 5:1, potem ko je najprej položil na tla Filipa Hroneka in nato lepo zadel mimo Thomasa Greissa.

"Ko sem drsal proti vratom, sem videl Hroneka, kako se je vrgel na tla. Upočasnil sem, ga preigral in zadel pravo mesto v mreži. Seveda je lepo zadeti ne glede na mejnik. Vedno skušam najti pravo odločitev," je o tem, da ni mislil na jubilej dejal Kane. Kasneje je sicer v pogovoru po tekmi dejal, da ga ta mejnik spodbuja, da čim prej pride do številke 500.

Chicago je z zmago napredoval na tretje mesto divizije in ima po 23 tekmah 28 točk. Pred Blackhawks sta le Tampa Bay Lightning in Florida Panthers z 29 točkami. Velik del zaslug za dober začetek Chicaga ima predvsem Kane, ki je z 11. golom ob 23 podajah drugi strelec lige za Connorjem McDavidom (40 točk). V karieri pa je Američan zdaj pri 1056 točkah na 996 tekmah.

Med aktivnimi hokejisti je na petem mestu po številu točk, pred njim pa je na drugem Rus Aleksander Ovečkin. Slednji je z Washingtonom nocoj zabeležil 12. zmago, petintridesetletni Rus pa je zabil svoj 713. zadetek v ligi NHL. Tokrat je zadostoval za zmago s 3:2 proti New Jersey Devils. Rusu le še pet točk manjka do mejnika 1300 točk v ligi NHL, kar bi mu uspelo kot 35. hokejistu v zgodovini.

Washington je na prvem mestu centralne vzhodne divizije z 28 točkami, ima pa dve točki več kot drugi Boston Bruins in tretji New York Islanders. Obe omenjeni ekipi sta slavili. Boston je v nedeljo zvečer ugnal New York Rangers s 4:1, Islanders pa so bili ponoči boljši od Pittsburgh Penguins z 2:0.

Do zmage sta prišla še Philadelphia in Nashville. Flyers so s 3:0 ugnali Buffalo, medtem ko je Nashville doma, v deželi country glasbe ugnal Columbus Blue Jackets s 3:1.