Poravnana sta bila rivala na vrhu lestvice pred 24. krogom prve lige, poravnana sta tudi po njem. Derbi v Ljudskem vrtu ni okronal zmagovalca, z remijem 1:1 se je zaključil prvi letošnji obračun nogometašev Maribora in Olimpije.

Stanković na klopi Olimpije še naprej brez poraza

Igra je bila podobna kot srajca Saše Gajserja, začasnega trenerja vijoličastih, po sredini zmagi v Sežani. Raztrgana. Le redke akcije so se zaključile s spodobnim zaključkom. »Po dinamiki je bila odlična tekma za slovenske razmere. Primerljiva je bila tudi z evropskimi tekmami,« se z novinarsko oceno o nekvalitetni igri ni strinjal trener Olimpije Goran Stanković, ki po vrnitvi med zmaje še ni okusil grenkobe poraza, na zadnjih treh tekmah pa je doživel prav toliko remijev.

Začetni pritisk se je njegovi ekipi izplačal, branilec Antonio Delamea Mlinar je z glavo prvo priložnost na tekmi spremenil v zadetek. Maribor je dolgo sestavljal odgovor. »Nismo pričakovali tako čvrstega pritiska, imeli smo težave pri tranziciji naprej, niti dveh podaj nismo sestavili. Ko Olimpija drži žogo, je težko priti iz tega. Dobro smo se dvignili in na koncu bi lahko iz tekme odnesli celo več,« je tekmo opisal Denis Klinar, ki se je po težavah z meniskusom vrnil na desno stran mariborske obrambe. »Imamo super ekipo in dobro vodenje. Ni bilo težav z adaptacijo,« je o vrnitvi v enajsterico dejal Savinjčan, ki je z asistenco v podaljšku prvega polčasa Aljoši Matku omogočil izenačenje na 1:1.

Maribor resnega poskusa, ki bi prebil Olimpijino zadnjo linijo, v drugem polčasu ni več sestavil. Tudi številčne premoči na igrišču, ki mu jo je s prekrškom za drugi rumeni karton omogočil Michael Pavlović, v finišu tekme ni izkoristil. »Bili smo bližje zmagi,« je ugotovil Goran Stanković. A tudi priložnosti Olimpije so ostale neizkoriščene. »Nogomet je avtomatizem. Malo časa smo skupaj, a to ni alibi. Verjamem v fante. Prihajamo v priložnosti, kar je pozitivno,« o nerazigranem napadu razmišlja trener, ki je še jeseni sedel na klopi sežanskega Tabora.

Olimpija že sedmič zapored brez poraza iz Ljudskega vrta

Nenavadna serija se ni prekinila. Novembra 2017, ko sta bila Klinar in Rok Kronaveter še na drugi strani, član Olimpije pa je bil tudi Alexandru Cretu, so vijoličasti večnega rivala zadnjič zlomili na domačem igrišču. Sedmič zapored se je Olimpija pod Kalvarijo izognila porazu. »Pred tekmo se je o tem govorilo, po tekmi se bo o tem govorilo, ko si na igrišču, pa o tem ne razmišljaš. Prej ali slej bo Ljudski vrt trdnjava. Če ne danes, pa za naslednji derbi,« je prepričan Denis Klinar, ki se, podobno kot (začasni) vodja slačilnice Saša Gajser, z imenom novega trenerja ne obremenjuje. »Na koncu koncev smo le igralci, naše dokazovanje je na igrišču, take stvari nas ne zadevajo. Hvala bogu, na klop smo dobili izkušenega človeka, trenerja, ki je doživel ligo prvakov. Že v Sežani je bila dodatna motivacija, drugačen pristop, kar se je obrnilo v pozitivno smer. Mi oddelamo na igrišču, druge stvari pa so v domeni kluba,« je dejal o sodelovanju z dolgoletnim pomočnikom trenerjev Maribora.