Izjemna druga vožnja je uspela Štefanu Hadalinu na današnjem veleslalomu za svetovni pokal v Banskem v Bolgariji. Potem ko je po svoje presenetil ali pa vsaj v veliki meri izpolnil pričakovanja že s tem, ko mu je na prvi progi s startno številko 47 uspel 24. čas, s tremi sekundami in 34 stotinkami zaostanka za vodilnim, svetovnim prvakom z nedavnega prvenstva v Cortini d'Ampezzo, Francozom Mathieujem Faivrom, je z drugim nastopom navdušil vse. Eden za drugim so za njim namreč zaostajali smučarji, ki so bili v prvi vožnji pred njim in imeli tudi debelo sekundo prednosti, skupno pa je naposled pridobil kar 15 mest! To je pomenilo, da je zasedel deveto mesto, s katerim je postavil kar nekaj osebnih mejnikov, ki jih bo zdaj samozavestnejši naskakoval na naslednjih veleslalomih.

Hadalin z najboljšim časom druge vožnje

Deveto mesto Štefana Hadalina, ki je postavil tudi najboljši čas druge vožnje, v kateri se mu je še najbolj, na 40 stotink zaostanka, približal Italijan Filippo Della Vite, razen še dveh smučarjev (Američan River Radamus in Avstrijec Adrian Pertl) pa so vsi ostali za njim zaostali za več kot sekundo (!), je namreč njegova daleč najboljša uvrstitev na veleslalomih za svetovni pokal. Doslej je bila to 16. mesto iz Beaver Creeka decembra leta 2017, za tem pa se je le še enkrat, letos v Adelbodnu, kjer je bil 19., uvrstil med najboljšo dvajseterico. Obenem je Hadalin dosegel svojo najboljšo uvrstitev v tej sezoni svetovnega pokala nasploh in prav tako prvo med deseterico, doslej je bil najvišje na 12. mestu slaloma v Chamonixu.

Najboljšemu slovenskemu veleslalomistu Žanu Kranjcu se medtem nastop v celoti ni posrečil najbolje. Po prvi vožnji je imel z desetim mestom sicer dobro izhodišče za napad na drugi progi, ki se je je lotil izjemno odločno in v zgornjem delu smučal vrhunsko, nato pa je sledila manjša napaka, ki ga je očitno toliko vrgla iz ritma, da do konca ni več našel pravega. V cilj je tako prismučal kot četrti, dve mesti za Hadalinom, na koncu pa je zasedel dvanajsto mesto, kar je po 19. mestu v Santa Caterini njegov drugi najslabši izid sezone v svetovnem pokalu na veleslalomih, na katerih je prišel do cilja.

Zubčić z drugo zmago

Po dveh drugih mestih na zadnjih dveh veleslalomih za svetovni pokal v Adelbodnu je zmago, svojo drugo v tej sezoni in tretjo veleslalomsko v karieri, vknjižil hrvaški smučar Filip Zubčić. Po prvi vožnji je bil na drugem mestu, saj je slabše smučal v zgornjem delu, seštevek obeh pa je bil nedosegljiv za vse, tudi za svetovnega prvaka Faivra, ki se je tokrat moral zadovoljiti z drugim mestom. Zubčić je z današnjo zmago v veleslalomskem skupnem seštevku svetovnega pokala tudi skočil na drugo mesto tik za Pinturaulta, ki ostaja vodilni. Zubčić ima 468 točk, Pinturault na vrhu veleslalomskega seštevka 490. Kranjec je deveti v seštevku discipline s 179 toččkami,

Jutri bo v Banskem še en veleslalom in z njim nova priložnost za vrhunsko uvrstitev Štefana Hadalina, ki se v tej disciplini očitno vzpenja, ter Žana Kranjca, ki lahko pozitivne plati išče predvsem v zgornjem delu današnje druge vožnje.