Le en dan po velikem slavju Eme Klinec je bila na srednji skakalnici v Oberstdorfu nova tekma za dekleta. Pomerila so se na ekipni tekmi svetovnega prvenstva, kjer so imela velika pričakovanja tudi slovenska dekleta, ki so odkrito napovedovala boj za zlato kolajno. Vse do zadnjega skoka so bile Slovenke v odličnem položaju, nato pa je Marita Kramer iz Avstrije z odličnim skokom obrnila vrstni red povsem pri vrhu. Avstrijke so se razveselile zlate kolajne, Slovenke so se morale zadovoljiti s srebrom, tretje pa so bile Norvežanke.

Nov uspešen dan je za Slovenijo uvodoma napovedala Nika Križnar, ki je Slovenijo takoj popeljala v vodstvo. V prvem skoku je Križnarjeva pristala pri 98 metrih. Odlično je svojo priložnost izkoristila tudi izkušena Špela Rogelj, ki je v ekipi zamenjala Jernejo Brecl. S 93,5 metra je Slovenijo utrdila v vodstvu, uspešno pa je Slovenijo na prvem mestu obdržala tudi Urša Bogataj, ki je v prvi seriji pristala pri 91 metrih in pol. Po četrtkovem odličnem nastopu pa je včeraj malce brez energije ostala novopečena svetovna prvakinja Ema Klinec, ki je s skokom, dolgim 91 metrov, prvič prepustila vodstvo Avstrijkam, ki so nastopale v postavi Daniela Iraschko-Stolz, Sophie Sorschag, Chiara Hoelzl in Marita Kramer. Po prvi seriji je prednost Avstrijk znašala 1,4 točke, daleč pa niso bile niti Norvežanke, ki so zaostajale 4,4 točke za Avstrijkami.

Kramerjeva še enkrat boljša od Klinčeve

Slovenke se tudi v drugi seriji niso predale. Križnarjeva je na začetku skočila odlično. Pristala je pri izjemnih 106 metrih, žal pa ji ni uspelo narediti lepega doskoka, a Slovenija je bila zopet na prvem mestu. Še enkrat sta svoj skok zelo dobro opravili Špela Rogelj in Urša Bogataj, ki sta Slovenijo v odločilno serijo pripeljali na prvem mestu. Rogljeva je v finalu skočila še tri metre dlje kot v prvi seriji. »Mislim, da sem svoje delo opravila tako, kot smo pričakovali. Ne bom pa lagala, da je malce grenkega priokusa ob končnem rezultatu,« je o svojem nastopu dejala Špela Rogelj. Tudi Bogatajeva je v finalu svoj skok podaljšala, zmogla je celo 97 metrov. »Ker je šlo zelo na tesno, mi je bilo kar malce slabo pred drugim skokom. Smo zares dobra ekipa in vse skupaj se veselimo,« se je trenutkov pred finalnim skokom spominjala Urša Bogataj, tako kot Rogljeva članica kluba Ilirija. Na vrhu je bilo še osem tekmovalk in Sloveniji se je morda nasmihala nova zlata kolajna, s čimer pa se ni strinjala Kramarjeva. S 104 metri je Klinčevi postavila izjemen izziv, a Slovenka je imela prednost, ki so jo priskrbele njene reprezentančne kolegice. Za zlato kolajno bi morala skočiti 96 metrov, pristala pa je pri pol metra krajši razdalji. Naredila je sicer lep doskok, a ocene sodnikov niso bile najvišje. Naporno čakanje na izračun točk se je začelo.

Z lepšim doskokom bi bilo drugače

Ema je v objemu sotekmovalk na žalost na ekranu videla številko dve. Izračun točk je pokazal 957,9 točke, kar je bilo 1,4 točke manj od seštevka avstrijskih tekmovalk. Tretje mesto so zasedle Norvežanke. »Malce sem razočarana, saj je razlika res majhna in vem, da smo sposobne skočiti na sam vrh. Še vedno mi je žal, da mi v drugi seriji ni uspelo narediti lepšega doskoka, saj bi morda prav tiste točke lahko na koncu odločile v našo korist,« je po tekmi povedala Nika Križnar, ki je skakala kot prva. Tako kot vse druge je bila s srebrom sicer zadovoljna, a hkrati malce razočarana tudi Klinčeva. »Potrudila sem se po svojih močeh. Včeraj sem jaz premagala Marito, tokrat je ona mene. Tako je v športu, bilo je dovolj le za srebrno kolajno,« je tekmo ocenila Ema Klinec.

»Drugo mesto je odličen rezultat, čeprav je bila priložnost tudi za zlato. Nad Emo je bil izjemen pritisk in Marita je naredila res dva vrhunska skoka, Emi pa sta se prikradli dve manjši napaki. Vseeno je drugo mesto zelo dober rezultat,« je tekmo ocenil Anže Lavtižar, ki je moral na tekmi nadomeščati glavnega trenerja Zorana Zupančiča, ki je bil v dopoldanskih urah pozitiven na testu na novi koronavirus in na tekmi ni mogel opravljati vloge glavnega trenerja.