Zasedba iz mesta bratske ljubezni je imela od prve do zadnje minute popoln nadzor nad tekmeci iz Teksasa. Prvi strelec ekipe je bil kamerunski center Joel Embiid s 23 točkami in devetimi skoki, ključen mož za zmago pa je bil 24-letni Ben Simmons. Avstralec je dosegel 15 točk in sedem podaj, v obrambi pa vseskozi vršil pritisk na tri leta mlajšega Ljubljančana.

Dončić je po izjemni predstavi na zadnji tekmi, ko je za zmago v zaključku proti Bostonu zadel dva meta za tri točke, imel tokrat slabši večer. V prvem polčasu je zadel le tri mete od devetih poskusov, pod pritiskom obrambe Philadelphie, predvsem Simmonsa, pa je izgubil tudi pet žog. Dallas je tekmo končal s 14 izgubljenimi žogami. »Želim le igrati svojo igro,« je po tekmi dejal 21-letni zvezdnik. »Včasih bom igral dobro, včasih malce slabše.«

Kljub tokratni slabši predstavi trener domačega moštva Doc Rivers ni skoparil s pohvalnimi besedami za Dončića. »Že pred tremi leti sem dejal, da obožujem njegovo igro. Všeč mi je, ker igra s takšnim veseljem. Podobno kot LaMelo Ball v Charlotte. Nastala je skupina igralcev, ki niso le odlični košarkarji, ampak vnašajo veselje v igro. To mi je všeč,« je dejal Rivers.

V domači ekipi sta se izkazala tudi Seth Curry s 15 in veteran Dwight Howard s 14 točkami, v gostujoči pa je bil drugi strelec ekipe Josh Richardson s 13 točkami.

Philadelphia ima po zmagi izkupiček 22:11 v sezoni in ostaja na prvem mestu na Vzhodu. Dallas je medtem v zahodni konferenci zdrsnil eno mesto in je z izkupičkom 15:16 zdaj 10.

Tri točke in podaja za Čančarja

V pretekli noči je igral tudi Denver, ki je na domačem igrišču po hudem boju klonil proti Washingtonu s 110:112. Slovenec Vlatko Čančar je za moštvo Kolorada na parketu prebil skoraj 10 minut, v tem obdobju pa dosegel tri točke in podajo.

Najbolj učinkovita igralca domače ekipe sta bila Jamal Murray s 34 točkami in Srb Nikola Jokić s 24 točkami in 11 skoki, v zasedbi iz ameriške prestolnice pa sta blestela Bradley Beal s 33 točkami ter Russell Westbrook, ki je dosegel 155. trojni dvojček v karieri. Tekmo je končal s 16 točkami ter po desetimi skoki in asistencami.

V ligi NBA pa je odmevala nova, že osma zaporedna zmaga Brooklyn Nets, ki so prepričljivo s 129:92 premagali Orlando Magic. Moštvo iz Brooklyna, trenutno eno od najbolj vročih moštev v ligi, je prišlo do najbolj enostranske zmage v tej sezoni z 61-odstotno uspešnostjo meta.

Prvi strelec je bil organizator igre Kyrie Irving, ki je dosegel 27 točk in devet podaj. "Sestavili smo nekaj uspešnih napadov in dobro zaključili prvo četrtino, kar nam je odprlo pot do nadzora nad tekmo," je ocenil Irving po tekmi.

Z 22 zmagami in 12 porazi je Brooklyn trenutno le za Philadelphia v vzhodni konferenci.