Vodilna Olimpija v Kidričevem, kjer je v preteklosti na 11 gostovanjih doživela kar sedem porazov, ni upravičila vloge favorita. Na težkem igrišču Ljubljančanom, pri katerih je uspešno debitiral Ante Ćorić, ni uspelo uveljaviti večje kakovosti v tehničnem znanju. Večji del izjemno borbene in dinamične tekme so imeli premoč, a nobenega izmed napadov niso spremenili v gol za tri točke. »Veliko stvari je bilo dobrih, zadovoljen sem s točko. Fantom ne očitam ničesar. Vsaka točka je pomembna. Ne obremenjujemo se z Mariborom, ampak le sami s seboj in gremo iz tekme v tekmo,« je po prvem remiju na 23. medsebojni tekmi povedal trener Olimpije Goran Stanković za nacionalno televizijo.

Aluminij, ki je igral izredno agresivno, je postavil čvrst obrambni blok, domači igralci so tesno pokrivali Ljubljančane. Najbolj so pazili na Ivanovića, ki se mu nikakor ni uspelo razigrati, in prežali na protinapade. Ljubljančani so imeli več priložnosti v prvem polčasu, priložnost tekme za Aluminij pa je v drugem zapravil Jauk. »Po slabem vstopu v tekmo smo s točko izjemno zadovoljni. Olimpija je imela v prvem polčasu terensko premoč, mi pa smo naredili veliko tehničnih napak. Z drugim delom sem veliko bolj zadovoljen. Fantje puščajo srce na igrišču, naše odlike morajo biti borbenost, pristop, garanje…« je bil vidno zadovoljen trener Aluminija Oskar Drobne.

Maribor je v krizi

»To je nogomet,« je najpogostejši odgovor trenerja Maribora Maura Camoranesija na vprašanje, kaj se dogaja z ekipo, ki je očitno v krizi. Po treh zaporednih remijih je Maribor izgubil štajerski derbi s Celjem z 0:1, kar je prvi poraz v letošnji sezoni v Ljudskem vrtu, kjer na srečo igralcev ni gledalcev, sicer bi se naposlušali kritik. Poraz je razkril, da remiji z Aluminijem, Domžalami in Bravom, do katerih je prišel po zaostanku, niso bili naključje. Vijoličasti so bili nekonkretni in brez ideje, pri redkih priložnostih pa nenatančni.

»Enakovredna tekma, v katero je Celje vneslo več energije od nas. Tekma je bila zelo fizična, trda in zahtevna. Takšne se običajno končajo z remijem. Imeli smo situacije, iz katerih bi lahko zadeli in zmagali, v skupnem seštevku pa smo naredili premalo, da bi se končalo boljše. Če bi Mlakar zadel ob poskusu z glavo, bi tekma dobila drugačen potek. Morali smo ohraniti mirnost, iskali smo rešitve, toda moštvena raven energije še ni prava. Znotraj moštva imamo dve ekipi. Skupino enajstih, dvanajstih igralcev, ki so v običajnem delovnem ritmu. Žal še vedno kar precej fantov ne more delati s polno obremenitvijo ali je v zaostanku pri pripravljenosti,« je pojasnjeval Camoranesi.

Maribor je v 15. minuti zaradi poškodbe ostal brez Blaža Vrhovca, pred tekmo pa tudi Jasmina Mešanovića, ki je prestopil v Sarajevo, vodilni klub v BiH.

Celje je po dveh porazih brez doseženega gola prišlo do zmagovitega gola v trenutkih, ko je bilo v vse bolj podrejenem položaju in je trpelo v obrambi. Strelec edinega gola je bil rezervist Filip Dangubić, potem ko se je žoga odbila od Jana Repasa. »To je zmaga, ki nam veliko pomeni, saj bo zdaj lažje. Odslej moramo igrati na takšni ravni,« je bil po prvi zmagi v slovenski ligi jedrnat trener Celja, Čeh Jirži Jarošik, ki z ekipo vodi v kombinaciji besed iz češkega, slovenskega in angleškega jezika.

Bravo neporažen že deset tekem

V Šiški nič novega. Bravo je neporažen že deset tekem zapored in se je po zmagi nad Koprom s 3:0 priključil boju za nastop v Evropi. »Večino tekme so igralci uresničevali dogovor, in to na zelo visoki ravni. Le vstop v tekmo je bil malo mehek, ko nismo postavili mreže okrog žoge v obeh fazah igre,« je bil analitičen trener Brava Dejan Grabić po tekmi, v kateri je Mustafa Nukić navdušil z dvema podajama in se s sedmimi asistencami povzpel na prvo mesto lestvice podajalcev.

Novi trener Rodolfo Vanoli ni prinesel nobenega napredka v igro Kopra, ki je bil povsem razglašen in nenevaren, zato je zasluženo doživel visok poraz. »Tekmo smo začeli dobro, nato je zaradi pomanjkanja zbranosti prišlo do napak. Po zaostanku smo poskušali tudi s tremi napadalci, a smo v trenutkih, ko smo imeli nadzor nad tekmo, prejeli drugi zadetek. Imamo kakovostno ekipo, a v treh dneh je bilo težko vpeljati velike novosti,« je izgovore iskal trener Kopra Rodolfo Vanoli.

Mura je težje, kot kaže izid, premagala Gorico, ki je bila zelo čvrst tekmec. Domžale so po popolnem preobratu v drugem polčasu premagale oslabljeni Tabor, kjer na klopi ni bilo trenerja Iztoka Božiča, ker je bil pozitiven na testiranju na koronavirus.