Zadnjo disciplino 46. svetovnega prvenstva v alpskem smučanju, slalom za moške, je dobil Sebastian Foss Solevaag. Na slalomu številnih presenečenj je svetovni podprvak postal debitant na velikih tekmovanjih Adrian Pertl, ki si je nastop priboril v avstrijskih kvalifikacijah proti Fabiu Gstreinu. Norveško slavje je dopolnil Henrik Kristoffersen, ki je dobil svojo prvo slalomsko kolajno na svetovnih prvenstvih. Najboljši Slovenec je bil na sedmem mestu Štefan Hadalin. Vrhničan je drugič v karieri na svetovnem prvenstvu na slalomih uvrstil med najboljšo deseterico. Deseti je bil namreč na slalomu pred štirimi leti v Sankt Moritzu.

»Samozavest so mi dali številni odlični rezultati v sezoni. Dobro sem se znašel pod pritiskom po prvi progi, ko sem imel s tretjim časom odlično priložnost za napad. Višje temperature so mi ustrezale, kar sem izkoristil,« je povedal Sebastian Foss Solevaag, ki je Cortino d'Ampezzo zapustil z dvema zlatima kolajnama. Skupaj z Theo Louise Stjernesund, Kristino Riis Johannessen in Fabianom Wilkensom Solheimom je bil najboljši tudi na ekipni tekmi. Prvi favorit in vodilni v slalomskem seštevku svetovnega pokala Marco Schwarz po odličnih predstavah na svetovnem prvenstvu ni imel najboljšega dne. Na prvi progi je dosegel deveti čas, na drugi pa je z odstopom zapravil novo vrhunsko uvrstitev, saj je bil odlično na progi.

»Z nastopom sem zadovoljen, iz sebe sem iztisnil maksimum. Prvič v sezoni sem odsmučal dve solidni progi, zato svetovno prvenstvo zapuščam pozitiven. Med prvenstvom sem dobro stopnjeval formo, sploh glede na zdravstveno stanje, ki tudi na slalomski tekmi ni bilo optimalno. Žal mi je veleslalomskega nastopa, saj sem bil zrel za uvrstitev med deseterico. Veseli me, da rastem in napredujem v obeh disciplinah,« je svoje nastope na svetovnem prvenstvu komentiral Štefan Hadalin. Tijan Marovt in Aljaž Dvornik sta z 18. in 19. mestom v slalomu sicer dosegla solidno uvrstitev, a je bil njun zaostanek zelo visok. Žan Kranjec je odstopil na prvi progi.

»Štefan je dosegel najboljši rezultat sezone in izenačil najboljšo slalomsko uvrstitev kariere. Dobro se je pripravil na tekmo, dobro je tekmoval. Pozitivno je, da ima še prostor za napredek,« je bil z nastopom Hadalina zadovoljen glavni slovenski trener Klemen Bergant, ki je komentiral odločitev Mednarodne smučarske organizacije, da finale izpeljejo od najboljše petnajsterice navzdol, in ne trideseterice, kot je praksa na tekmah svetovnega pokala in velikih tekmovanjih. »Pri takšnih odločitvah ne bi smeli biti v ospredju parcialni interesi. Prepričan sem, da je bila ta odločitev narejena za največje nacije. S tem pravilom smo se vrnili dvajset, trideset let v preteklost. Odločitev FIS je bila po mojem mnenju napačna.« Ob koncu svetovnega prvenstva je Bergant ocenil, da sta tako Štefan Hadalin kot Žan Kranjec glede na vse okoliščine v sezoni prvenstvo zaključila uspešno. »Pokazala sta, da sta izredno dobra športnika. Oba sta dosegla lepe rezultate. Upam, da bosta v prihodnosti prišla na veliko tekmovanje z manj težavami, da bosta naskakovala še boljše uvrstitve.«