Zadnja ženska tekma na Pokljuki je postregla s presenečenjem že na prvem streljanju, ko so favoritinje skoraj po vrsti zapeljale v kazenski krog.

Po zaslugi odličnega strelskega nastopa, edina je zadela prav vseh 20 tarč, je na koncu do prvega naslova svetovne prvakinje v karieri prišla Avstrijka Lisa Theresa Hauser. "Prvič letos sem pokrila vse tarče in to mi je uspelo na svetovnem prvenstvu. Prav neverjetno. Zdaj sem povsem na vrhu zmagovalnega odra v tekmi s skupinskim startom. Brez besed sem," navdušenja ni skrivala tekmovalka, rojena v Kitzbühlu, ki bo v Avstrijo odnesla kar tri odličja.

Po štirih streljanjih je bila na drugem mestu Italijanka Lisa Vittozzi, ki pa ni zmogla držati tekaškega tempa Norvežank. Te so se med sabo udarile za preostali dve mesti na zmagovalnem odru. Najmočnejša je bila Tandrevoldova, ogorčen boj za bronasto medaljo pa sta prikazali branilka naslova Marte Olsbu Roeiseland in junakinja prvenstva na Pokljuki Tiril Eckhoff. V ciljnem sprintu je z minimalno prednostjo pol sekunde medaljo osvojila Eckhoffova, rekorderka lanskoletnega svetovnega prvenstva v Anterselvi Roeiselanova pa je na Rudnem polju ostala praznih rok na posamičnih tekmah.

Eckhoffova se bo v pokljuške anale zapisala tudi kot najuspešnejša tekmovalka prvenstva s štirimi zlatimi kolajnami, srebrom in bronom.

Ob 15.15 se bo začela še tekma s skupinskim startom na 15 km za biatlonce, s katero se bo sklenilo prvenstvo v Sloveniji. Na njej bosta sodelovala tudi slovenska reprezentanta Jakov Fak in Miha Dovžan.