Pridružite se, prvi mesec samo 1 eur
Gašper Čarman o tem, da gostinci upajo, da se bodo lokali odprli v sredini marca
Dnevnik.si
  • Slovenija
  • Svet
  • Posel
    • Poslovne novice
    • Zaposlitve in kariera
    • Borzni komentar
    • Trg delnic
    • Indeksi in svežnji
    • Valute
    • Bitcoin
  • Šport
    • Nogomet
    • Košarka
    • Kolesarstvo
    • Hokej na ledu
    • Rokomet
    • Skoki
    • Tenis
    • Ostali športi
    • Igralec kroga
    • Dnevnikova stava
    • Luka Dončić
  • Kultura
    • Splošno
    • Glasba
    • Knjiga
    • Oder
    • Film
    • Vizualna umetnost
    • Arhitektura
    • Oblikovanje
    • Mediji
  • Magazin
    • Aktualno
    • Znanost in tehnologija
    • Kulinarika
    • Moj dom
    • Svet vozil
    • Prosti čas
    • Estrada
    • Slovenci po svetu
  • Kronika
  • Lokalno
    • Ljubljana
    • Štajerska, Koroška in Prekmurje
    • Primorska
    • Gorenjska
    • Osrednja Slovenija
    • Dolenjska in Bela krajina
    • Zasavje in Posavje
  • Mnenja
    • Kolumne
    • Komentarji
    • Pisma bralcev
    • Odprta stran
  • Objektiv
    • Komentarji
    • Intervjuji
  • Nedeljski
  • Gazela
  • Nika
  • Zdrava Nika
  • Moj dom
    • Vrt in okolica
    • Arhitektura
    • Gradnja in prenova
    • Energija
    • Varnost
    • Uporabno
    • Vprašajte strokovnjaka
    • Notranja oprema
    • Ideje za dom
Izjava dneva

Gašper Čarman o tem, da gostinci upajo, da se bodo lokali odprli v sredini marca

“Če res držijo analize Instituta Jožef Stefan, da naj bi rumena faza nastopila v sredini marca, to pomeni za nas tudi dovolj časa za odprtje. Mi z danes na jutri svojih lokalov ne moremo odpreti, svojih zaposlenih vrniti v delovno formo, ki so jo imeli pred zaprtjem, težko bo tudi nas same vrniti v to delovno formo. Toliko mesecev, kot smo bili zaprti, je pustilo močan madež na naši karieri. Upam, da je ta datum odprtja v sredini marca, in ne aprila oz. maja, kot se je šušljalo.”

21. februar 2021 06:00 21. februar 2021 6:00
Predviden čas branja: 1 min
Izjava dneva
21. februar 2021 06:00
21. februar 2021 6:00
Predviden čas branja: 1 min

NAJNOVEJŠE

    Vse objave
    Gašper Čarman

    Gašper Čarman (Foto: Jaka Gasar)

    ***

    Gašper Čarman, somellier, gostinec, podpredsednik strokovnega sveta za gostinstvo pri Obrtno-podjetniški zbornici, v Odmevih na TV Slovenija o odprtju lokalov.

    ***

    Gašper Čarman je povedal, da je Italija odprla lokale pred mesecem na način, da lahko delajo od pete ure zjutraj do šeste zvečer, da lahko za mizo sedijo štiri osebe iz različnih gospodinjstev in da se spoštujejo vsi ukrepi. Za slovenske gostince je to način mehkega odpiranja, ker si ne želijo kar naenkrat odpreti vseh restavracij, barov, nočnih klubov, ampak si predvsem želijo, da bodo njihovi gosti varni in da bodo varni tudi sami. ik

    Izjava dneva Gašper Čarman

    Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno v skladu z določili uporabe in citiranja vsebin.

    Dnevnik.siDružba medijskih vsebin, d.d.
      • DRUŽBA

      • Predstavitev
      • Vodstvo
      • Dosežki
      • Sporočila za javnost
      • OGLAŠEVANJE

      • Spletni oglasi
      • Tiskani oglasi
      • Scena
      • Osmrtnice
      • Mali oglasi
      • EDICIJE

      • Dnevnik
      • Nedeljski dnevnik
      • Razvedrilo
      • Naročanje edicij
      • Digitalni paketi
      • PROJEKTI

      • Gazela
      • Zlata nit
      • POGOJI

      • Naročniški
      • Akcije in nagradne igre
      • Spletno mesto
      • Piškoti
      • Avtorske pravice
      • Volilna kampanja
      • Zasebnost