Detroit Red Wings na domačem ledu Little Caesars Arene niso bili kos razpoloženim panterjem, ki so jim pristrigli peruti. Izjemno so se odzvali že v prvi tretjini, ko so dosegli štiri gole.

Patric Hornqvist je bil uspešen dvakrat, Aleksander Barkov je bil odličen s tremi točkami, golom in dvema podajama, Keith Yandle pa je navdušil s tremi asistencami. Panthers so vroči, zmagali so na petih od zadnjih šestih tekem. Zanesljiv je bil tudi vratar Chris Driedger s 30 obrambami.

»Povsem smo jih nadigrali v prvi tretjini, kar se nam je bogato obrestovalo,« je bil navdušen Hornqvist: »Ko igramo, tako kot znamo, se lahko merimo z vsako ekipo, in ravno zdaj to delamo.«

Detroitu ni pomagala niti menjava v vratih. Thomas Greiss, ki je dopustil štiri zadetke v 13 strelih Floride, je moral z ledene ploskve. Zamenjal ga je Jonathan Bernier, ki je nato ubranil 23 strelov.

»Bili smo res zanič,« je bil jasen trener Detroita Jeff Blashill.

Težek večer za vratarja Chicaga

V Ralieghu v Severni Karolini so gostje iz Chicaga naleteli na zelo žilavega nasprotnika. Carolina Hurricanes so upravičili svoje ime in kot vihar pometli z ujedami iz vetrovnega mesta. Končni izid na semaforju je bil 5:3 za domačo zasedbo.

Razpoložen je bil Nino Niederreiter z dvema goloma in podajo, čuvaj mreže James Reimer je bil zanesljiv s 26 obrambami.

»Za nami je ena res velika tekma,« je bil navdušen domači trener Rod Brind'Amour: »Mislim, da bi lahko dosegli deset golov.« Vratar Detroita Kevin Lankinen je bil kljub 33 obrambam nemočen.

Kanadski derbi skupine Scotia North Calgary Flames - Edmonton Oilers je bil uspešnejši za gostujoči kolektiv. Naftarji iz Edmontona so plamene pogasili z nogometnim izidom 2:1. Za Edmonton, ki je vpisal še četrto zmago v gosteh, sta zadela Jesse Puljujärvi in Gaetan Haas.

Drugi kanadski derbi večera v olimpijskem Vancouvru pa je tudi minil v znamenju prevlade gostov. Winnipeg Jets so z 2:0 odpravili domače Canucks, ki nikakor niso rešili uganke z imenom Laurent Brossoit. Vratar reaktivcev je zaklenil vrata z 29 obrambami.

Domačin iz Britanske Kolumbije je na svoji prvi tekmi v 18 dneh prišel do svojega drugega shutouta, prvega po 22. decembru 2018, ko je bil še član Edmontona. Obakrat je vrata zaklenil prav v Vancouvru.

Mark Scheifele se je vpisal med strelce še na četrti zaporedni tekmi, že na deveti po vrsti pa je dosegel vsaj točko.