Osaka se bo v soboto za naslov na odprtem prvenstvu Avstralije pomerila ali z Američanko Jennifer Brady ali s Čehinjo Karolino Muchovo.

Za zdaj ima Japonka tri grand slame, v Flushing Meadowsu 2018 in 2020 ter Melbournu 2019.

»Danes sem v uvodnih igrah naredila nekaj neizsiljenih napak, tako zelo sem bila živčna in prestrašena. Nato pa sem ujela ritem in najpomembneje zame je bilo, da sem se zabavala,« je po tekmi dejala Osaka, ki je uvodoma zaostajala z 0:2, nato pa dobila pet iger zaporedoma.

Nekaj besed je namenila tudi tekmici. »Zame je vedno velika čast igrati proti Sereni in sama nisem želela izpasti na slab način, zato sem dala res vse od sebe,« je dodala 23-letna Japonka.

Williamsova pa je od leta 2017, ko je pred štirimi leti OP Avstralije osvojila noseča, izgubila štiri finale grand slamov.

A pred današnjim dvobojem je imela 39-letna zvezdnica veliko prednost glede izkušenj, saj je dobila osem prejšnjih polfinalov v Melbournu v zadnjih 18 letih. Prvič pa je zaigrala v finalu grand slama leta 1999, ko je imela Osaka le eno leto.

Vendar je Osaki po le 75 minutah igre uspelo premagati prvo damo svetovnega tenisa in bo v soboto lovila svoj četrti grand slam.